Menu 

Ako želite posebno ukrasiti vaše dvorište ovoga leta to ćete jednostavno napraviti uz pomoć automobilskih guma. Evo i kako.

Na Masterrukodelia blogu pronašli smo fotografiju divnih dekorativnih šolja napravljenih od automobilskih guma koje mogu poslužiti kao saksije za cveće u vašem dvorištu, a dovoljne su velike i za malu začinsku ili povrtnu bašticu.

Od materijala su vam potrebne 4 gume, 2 manje i dve veće, boja u spreju i oštar nož ili skalpel sa kojim ćete moći rezati gume.

Većim gumama odrežite vrh tako da dobijete široki otvor i ravnu površinu. Odrezani deo će vam poslužiti kao tanjir za šolje, a od njega odrežite i po jednu tanju traku od koje ćete napraviti dršku.

šolje

Jednostavno, na zemlju postavite odrezani deo gume sa licem okrenutim prema gore. Na “tanjir” stavite manju gumu, a na malu gumu stavite veću tako da široki otvor bude okrenut prema gore. Gume možete pričvrstiti ekserima ako želite, ali nema potrebe pošto kad stavite zemlju sve će stajati na svom mestu, svakako ih nećete pomerati.

Od trake koju ste odrezali oblikujte dršku za šolju i nju pričvrstite ekserima.

Na samom kraju vašu šolju obojite i ukrasite bojama po želji, napunite zemljom i posadite biljke. Kako vam se sviđa ova ideja?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

Postoji mnogo proizvoda za negu kose sa prirodnim sastojcima, ali znaćete tačno šta stavljate na kosu jedino ako sami napravite svoj „miks“. Saznajte koji to prirodni sastojci poboljšavaju boju kose...