Menu 

Sok od pšenične trave je nešto što se u poslednje vreme naziva “zelenim zlatom zdravlja” jer spada među najzdravije dodatke prehrani. Bogat je hlorofilom, antioksidantima, vitaminima i mineralima.

Ovo nije novost, još pre mnogo godina su se izučavala lekovita svojstva pšenične trave.

Sok dobijen iz pšenične trave poboljšava rad krvotoka, suzbija apetit, poboljšava imunitet, a čak se veruje da preventivno deluje na kancerogena obolenja.

Da biste dobili sok od pšenične trave potrebna vam je trava i sokovnik.

Kako uzgojiti pšeničnu travu

Pšenična trava je veoma jednostava za uzgojiti u kući. Ne postoji jeftiniji, a delotvorniji i zdraviji proizvod od soka napravljenog od pšenične trave. Jednostavno posejete pšenicu, u posudu sa malo zemlje, stavite tanak sloj pšeničnog zrna koje ste dan ranije poslagali na mokar papir da pusti klice. Kao što radite svake godine pred božićne praznike, čekajte da poraste i to je to.

Redovno zalivajte pšenicu, a spremna je za rezanje 9/10 dana nakon sejanja.

Nakon što ste dobili pšeničnu travu sok možete dobiti tako što ćete travu iscediti u sokovniku. Na zapadnom tržištu se mogu nabaviti posebni sokovnici za travu, ali vi možete iskoristiti onaj koji već imate u kući.

Ako nemate sokovnik, tek ubranu travu stavite u blender sa malo vode i pijte odmah dok je sveže.

Sok od pšenične trave koristite kao čistač organizama u detox tretmanima zbog visokog sadržaja hlorofila koji poboljšava cirkulaciju, što može direktno uticati i na sprečavanje upala u organizmu.

Svakodnevno konzumiranje ovog soka može vam pojačati imunitet, pomoći zalečiti bolno grlo i sprečiti oticanje limfnih čvorova i uopšte poboljšati zdravsteno stanje celog organizma. Podići nivo energije i podmladiti.

Dok se ne naviknete na ukus ovaj sok možete mešati sa voćnim ukusima, ali ipak najbolje bi bilo da pijete čist.

Preporučuje sa da u početku pijete svega 0,3 dl dnevno, a da nakon sedam dana uduplate dozu i to isključivo na prazan stomak najmanje pola sata prije obroka.

 

Piši!
Širi dalje!

14 komentara
 1. Jovan

  Da li znate koji je proces susenja psenicne trave i dobijanja praha?

 2. Jeu Gertrude via Facebook

  :-) trop bon

 3. Danilo Skuric via Facebook

  Definitivno tačno. Zbog vrste posla kojom se bavim, morao sam da se pozabavim ovim proizvodom. Najbolja zdravstvena kombinacija je sa kokosovim mlijekom. U medicini to zovu prirodnom transfuzijom, jer je ta kombinacija najsličnija našoj krvi. U Crnoj Gori nema kokosovom mlijeka (ima ga u Dubrovniku), ali pretpostavljam da se može naći u Beogradu. Idealno bi bilo imati poseban sokovnik (može da se kupi online). Naši sokovnici teško da mogu da izvuku napitak od toga, dok blenderom dobijete kašu, pa je dobro malo razrijediti vodom. U svakom slučaju, vrijeme je da se počne saditi žito i van vjerskih običaja. Živjeli!

 4. Daniela Stajic via Facebook

  Dragana Lukic Mraovic za tebe i mravu preporuceno

 5. Dragana Stankovic via Facebook

  psenicna trava u prahu moze da se kupi i nekim prodavnicama zdrave hrane. pakovanje je od 100 grama i dovoljno je za mesec dana upotrebe.

 6. Sladjana Stankovic via Facebook

  zeleno, volim te zeleno…

 7. SC Kuvar via Facebook

  Drage naše, probajte sada, problem je rešen. Pozdrav od SC ekipe.

 8. MikicaMikica Mikica via Facebook

  Ja nemogu da otvorim stranicu …. dali mogu da dobijem neki drugi link

 9. Milena Atlagic Gajic via Facebook

  kako se pravi sok od p[enice i od koje

 10. Sladjana Milenkovic via Facebook

  Gde moze da se kupi vodenica da se samelje

 11. Nada Curcic Popovic via Facebook

  :) Samo u saksiju .9 MISLILA SAM DA IMA DA SE KUPI ;) MOŽDA U ZDRAVOJ HRANI :) hvala za informaciju vrlo ljubazno

 12. SC Kuvar via Facebook

  Draga Nado, posadite pšenicu i sami napravite, tako ćete biti sigurni da je potpuno organskog porekla, a kako da dobijete sok napisano vam je u tekstu. Pozdrav od SC ekipe.

 13. Nada Curcic Popovic via Facebook

  :) GDE DA KUPIM

 14. Ankica Marinić via Facebook

  svidja mi se

Napišite komentar