Menu 

Svi mi imamo poroke, kojih se ne možemo, a možda i ne želimo riješiti. Ali, to ne mora ni biti tako loše, ako su ovi poroci u pitanju.

Tračanje na poslu

Svi mi kažemo kako to mrzimo, a opet, krišom, tračarimo. U svakom od nas krije se jedna “tračerica”, pa maker i mala. I tu postoje neka pravila. Recimo, o nikome ne tračajte nešto više nego uobičajno, odnosno govorite o nekim stvarima o kojima svi govore o toj osobi. Morate imati bliskog prijatelja na poslu sa kojim imate odnos “trač za trač”, tj. ukoliko njoj ili njemu ispričate nešto “sočno”, dužni su da uzvrate istom mjerom. Dobra stvar u svemu tome je ta što nećete drugima ličiti kao da se pravite da ste nešto bolji od njih, a povremeni trač vam može pomoći da spiječite spletku, koju, možda, neko sprema za vas.

Ljenčarenje

Nije dobro da ljenčarite po cijele dane, to može uništiti vaše izvore prihoda, ali i vaš duh. Međutim, kako smo svi u krugu frke i stresa, svima nam trebaju dani kada nećemo raditi ništa. Baš ništa. To je vrijeme za sanjarenje, igru, ušuškavanje uz čaj i voljenu osobu, razmišljanje o avanturama, željama, idejama. (Evo preporuke za odmor i ljenčarenje)

Meso

Mnogi su razlozi da ne jedete meso, ekološki i zdravstveni, ali, za mnoge od nas, to je porok kojeg se jednostavno, ne možemo odreći. Međutim, držite taj porok pod kontrolom. Recimo, razuzdajte se za vikend, bacite se na roštilj, napravite porodični mesni ručak. I ne plašite se kalorija. Ako se suzdržavate od mesa tokom sedmice, lagano ćete se odvići od njega i nećete biti u mogućnosti da mnogo pojedete.

Malo zavisti

Zavist i ljubomora i nisu baš tako poželjni, ali, mnogi tvrde, da ih se ni oni najreligiozniji ljudi ne mogu odreći upotpunosti. Nema ništa loše u tom što ste se, recimo, obradovali kada neka zla osoba “dolija” ili neka svjetska zvijezda, koja glumi moralistu, bude uhvaćena u neugodnoj situaciji. Ne radi se o tome da vi uživate u patnji ovih ljudi, nego jednostavno, to je česta, gotovo prirodna pojava.

A koji su vaši poroci? Kako ih držite pod kontrolom?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Proverite da li ste tračara | LifePress magazin

    […] sebe kriviti ukoliko, ponekad nešto otrčate. To nam je u krvi.  I to, ponekad zna biti dobro (OVDE saznajte kako). Međutim, kao i mnoge naše davne poroke i tračanje moramo kontrolisati. Prvo, […]

Napišite komentar