Menu 

Mnogima od nas je pravi zamor razmišljati o doručku na poslu. Kako prestati sa brzom hranom i preći na zdrave opcije? Mi vam donosimo nekoliko predloga za hranjive i zdrave jutarnje obroke.

Naravno da na poslu ne možete peći ili kuvati jaje, iako je ono broj 1 među zdravim opcijama za doručak. Srećnici su oni koji imaju na poslu obezbeđen doručak ili neki omiljeni pogodan restorančić sa dužom pauzom. Ali, na žalost, malo je takvih. Većinom, ljudi naručuju brzu hranu i pojedu je u mini kuhinji, a neki čak i preskaču doručak.

Precrtajte te loše navike i bacite se na bolje opcije.

Važno je da u svoj doručak uvrstite neke od ovih namirnica, koje su pune hranjivih sastojaka:

Lanene semenke

Na posao donesite plastični tanjirić i kašiku, kupite vrećicu zobenih pahuljica, recimo, sa grožđicama, jer vas one pune energijom. Jedno jutro kupite jogurt, sledeće mleko i vašu zdravu kašu pospite sa 1 kašikom semenki lana, da biste je obogatili omega 3 masnim kiselinama i zdravim vlaknima.

Pistacije

Pripremite tost dok se spremate na posao (trebaće vam samo par minuta), kupite mlečni namaz ili ponesite ove slatke, zdrave, domaće (recepte pronađite u tekstovima Čokoladni puter sa lešnicima i Suncokret puter: kuhinjske majstorije) i namažite tost, pa ga pospite sa iseckanim pistacijama.

Bobičavo voće

Kupite paketić bobičavog voća, jogurt i krekere ili zobene pahuljice i sve pomešajte za ekstra zdravi početak dana i dodatni paket vitamina C.

Projice

Napravite naveče projice sa sirom i ponesite ih na posao. Kupite čašu jogurta i imate savršen doručak.

Tost

Evo jednog recepta za super tost. Ponesite dva tosta napravljena od brašna od celovitog zrna, premažite ih domaćim puterom od badema, naseckajte kolutiće banane, pospite sa malo cimeta, chia semenki i malo kakaa.

“Eksplozivno” dobra kombinacija

Ovaj doručak je svakako jedan od najboljih, jer sa njim spajate namirnice, koje spadaju u super hranu.

Pomešajte grčki jogurt, naseckane organske zelene jabuke, domaći med, cimet i 1 kašičicu pčelinjeg polena (njega možete umešati u zobenu kašu, šejkove ili sa medom i sa tim premazati tost).

Iako nam se tako ponekad ne čini, zdravih opcija je mnogo. Zato sledeće jutro pre nego naručite komad pizze ili neku brzu hranu, pomislite na ove predloge.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Dosada. Svi je mrzimo. Ali, lako ju je “ubiti”. Pogledajte predloge sa kojima više nikada nećete reći da vam je dosadno. Piši! Širi dalje!