Menu 

Kada se spomene maltonin mi uglavnom pomislimo na njegove beneficije vezane za dobar san. Ali, pored uticaja na spavanje melatonin u još mnogo segmenata utiče na naše zdravlje. Otkrivamo vam samo neke od njih.

Postoji puno dobrih razloga zbog kojih je melatonin među prvima na listi kad je u pitanju dobar san i borba protiv starenja kod mnogih lekara i poznatih ličnosti. Otkrivamo vam koje to dobrobiti, pred dobrog sna naš organizam ima od melatonina.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-pretty-young-woman-eating-chocolate-image1992427

Više melatonina – manje PMS-a

Istraživanja su pokazala da nivo melatonina u organizmu uveliko utiče i na ni malo popularni PMS koji muči žene širom sveta. Da biste ubalžili simptome PMS-a pokušajte uzimati suplemente maletonina od 12-28 dana ciklusa i osećaćete se neuporedivo bolje nego obično u tom periodu.

Ublažava simptome starenja

Starenje, bore, opuštena koža i sve što uz to ide muči veliki broj žena širom sveta, a briga zbog starenja obično nastupa čim zagazimo u četvrtu deceniju života. Najbnovija istraživanja kažu da maletonin uveliko usporava proces starenja i sve one simptome koji one donosi. Na vreme počnite koristiti proizvode na bazi melatonina i što duže zadržite mladolik izgled.

Pomaže pri održavanju telesne težine

Svi znamo da loš san utiče i na višak kilograma jer nakon neprospavane noći retki su oni koji zaista mogu da istraju u dijeti i odole svim onim nezdravim stvarima koje nam se smeše iz frižidera. Pored toga, još važnije je što nizak nivo melatonina u organizmu povećava rizik od dijabetesa. Receptori melatonina pronađeni su u mnogo tkiva u ljudskom telu, uključujući i pankreas koji proizvodi insulin.

Kontroliše migrenu

Ako patite od bolnih migrena onda ste sigurno probali sve da ublažite bolove, posebno pre spavanja. Nizak nivo maletonina je povezan sa raznim oblicima glavobolje i dokazano utiče na pojavu bolova. Svega tri miligrama melatonina ima jednak uticaj na organizam kao i 25 miligrama analgetika – dokazala su brojna istraživanja.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-woman-suffers-headache-migraine-stress-insomnia-hangover-casual-dress-image37636099

Utiče na spori rad štitne žlezde

Najbolji način da razbudite uspavanu štitnu žlezdu jeste da povećate nivo melatonina u organizmu. Ovo se posebno odnosi na žene u perimenopauzi kojima melatonin vraća homonalni balans što uveliko utiče na poboljšanje raspoloženja i smanjenje simptoma depresije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar