Menu 

Kada dođete umorni s posla, kada su vam oči umorne i natekle, želite samo da neko ili nešto sve to izbirše jednim potezom. Ovaj jastučić vam baš možda može pomoći u tom.

Napravite ga sami, držite kraj kreveta i on će biti zadužen da samo u par minuta odnese vaše brige i stres.

Naravno, tajna je u lavandi. Ovaj jastučić za oči možete rashladiti u frižideru za brže buđenje i osveženje kada su vam oči natekle od alergije ili umora ili ugrejati za opuštanje.

Za vaš novi omiljeni jastučić će vam trebati: 1/2 šolje suhe lavande, 1 šolja lanenog semena (ili 1/2 šolje pasulja i 1/2 šolje sočiva (leće) ili riže), muslin za jastučić (koji će biti približno veličine 25×10 cm) i materijal za jastučnicu. (Možete dodati i malo eteričnog ulja lavande, ali koristiti i slične opuštajuće mirisne biljke).

Lavandu možete kupiti ili sami brati i sušiti. Berete je u sunčano ujutro, povežete stabljičice i obesite na suhom i prozračnom mestu. (Potrebno je do dve sedmice da bi se stabljičice u potpunosti osušile).

jastučić za očiCvetove skinite sa stabljičice i stavite ih u posudicu. (Naravno, znate da možete koristiti i cvetove lavande u vašim ormarima da dugo zadržite divan miris veša. Ovaj jastučić je odličan i za putovanja, ali i kao poklon). Lavandi dodajte laneno seme i smesu stavite u sašiveni jastučić. Ušijte rupe i napravite jastučnicu, obucite jastuk i spreman je za upotrebu.

Najbolje je da koristite svilene taknine ili pamučno platno. Možete, recimo, upotrebiti staru svilenu košulju, koju više ne planirate nositi.

Da biste najbolje iskoristili ovaj jastučić, sve što treba da uradite je da legnete na krevet, isključite sve telefone i uređaje, pustite neku opuštajuću instrumental muziku ili zvukove prirode i prepustite se mirisima lavande iz toplog jastučića. Ne zaboravite i da ga ponesete na putovanje ovog leta – lakše ćete podneti dugu vožnju ili let.

Pročitajte i tekst Aromaterapija u vašem domu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Nekada su se žene razbuđivale i negovale umivanjem prolećnim cvećem. Jutro su dočekivale nasmešene i rumene. Upijte proleće celim telom – napravite kupku od sezonskog cveća. Piši!