Menu 

Iako se tuširanje smatra obaveznim na dnevnoj bazi kao način održavanja higijene mnogi stručnjaci tvrde da za svaodnevnim tuširanjem nema potrebe. Osim ako se ne bavite nekim teškim fizičkim poslovima tokom kojih se znojite i jako prljate dovoljno je da se tuširate svaka tri dana.

Mi vam donosimo sjajne savete koji će vam pomoći da ostanete čisti i bez svakodnevnog tuširanja. I, da napominjemo da ukoliko proredite tuširanje na taj način štedite vodu i čuvate okolinu što je u današnje vreme jako bitno.

15418123968_6c0cb83ab5_z

Soda bikarbona i baby puder kao suvi šampon. Verobvali ili ne, na neki način možete „istrenirati“ vašu kosu da se sporije prlja, a jedan od sjajnih načina da produžite vreme bez pranja kose su svakako suvi šamponi. Sve što treba da uradite jeste da na koren kose koji je najmasniji utrljate malu količinu sode bikarbone ili baby pudera koji će u sekundi transformisati izgled vaše kose. Za suvo pranje će vam biti potrebna određena praksa, kako da nanosite puder da se ne primeti, da ne ostanu fleke, ali sigurni smo da ćete nakon nekoliko puta korištenja ući u štos.

Maslinovo ulje kao preventiva začepljenim porama. Umesto da svoje lice svakodnevno tretirate proizvodima za čišćenje i umivanje možda bi bilo dobro da se prebacite na obično maslinovo ulje. Za razliku od industrijskih proizvoda, prirodna ulja su bogata antioksidantima i na neki način rastvaraju prirodna ulja kože koja zapušavaju pore. Jednostavno umasirajte maslinovo ulje u kožu, a zatim stavite topao peškirić na lice i ostavite da stoji ne više od minut. Nakon toga tim sitim peškirićem obrišite lice. Ako vam je koža inače masna, možda bi za vas bolji izbor bilo ricinusovo umesto maslinovog ulja.

Jabukovo sirće umesto dezodoransa. Jedan od najčešćih razloga zbog kojih se često tuširamo je svakako neugodan miris ispod pazuha. U tome vam može pomoći jabukovo sirće koje ubija neugodne mirise, a pri tom poseduje antibakterijska svojstva te ima sposobnost da održava pH balans kože. Pazuhe prvo operite mokrom krpom i nekim blagim sapunom, a nakon toga komadićem vate koji ste umočili u jabukovo sirće.

14314466599_4f2f54c3f4_o

Baby vlažne maramice za intimno područje. Intimno područje uvek mora biti besprekorno čisto, a onda kada ne stižete da se istuširate detaljno ga obrišite nežnim vlažnim maramicama ili mokrim peškirom namočenim u toplu vodu. Za negu intimnog područja kod žena se sapun ne preporučuje ni za vreme tuširanja jer je to područje veoma nežno i osetljivo.

Nosite prozračan donji veš od prirodnih materijala. Ako obavite sve gore navedeno i pritom redovno menjate donji veš, nema nikakve potrebe za svakodnevnim tuširanjem. Kad je u pitanju dobji veš menjajte ga na dnevnoj bazi i potrudite se da uvek bude prozračan, napravljen od prirodnih materijala poput pamuka koji sprečava razvoj bakterija i neugodnih mirisa.

I samo da napomenemo, bez obzira na ove savete i dalje treba da se tuširate najmanje dva puta nedeljno i na taj način održavate ličnu higijenu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako je vjerovati istraživanjima placebo spavanje zaista djeluje. Ako samo dovoljno čvrsto vjerujete da ste se naspavali to popravlja funkciju mozga i čini vam se da ste odmorni. Piši! Širi dalje!