Menu 

Koža na vašem licu vam može otkriti šta se događa u vašem telu. Saznajte šta to znači kada vam se problemi sa kožom pojave na čelu, a šta kada se pojave na obrazima ili ušima.

Kada se pojavi neki problemi sa kožom, bilo da su u pitanju akne, tamni krugovi oko očiju, upale, crvenilo, mi pozivamo kremice u pomoć. Ali, vrlo verovatno da je problem u nama, da je neki organ u našem telu “bolestan”, da je opterećen, da se ne hranimo dobro. Naravno, sve se to odražava na kožu.

Koža je najveći organ našeg tela i ona stalno sa nama komunicira, a lice je mapa sa koje moramo naučiti da čitamo.

U tradicionalnoj kineskoj medicini od davnina su se dijagnoze čitale sa lica. Kinezi veruju, i to s pravom, da se o osobi i o njenom zdravlju može mnogo saznati samo na osnovu prvog pogleda, na osnovu izgleda kože.

problemi sa kožom

Čelo – ova zona je povezana sa bešikom i sistemom za varenje. Ukoliko su vam se na čelu pojavile duboke linije trebali bi ste proveriti debelo crevo ili žučnu kesu. A ukoliko su se na čelu pojavile bubuljice i crvenilo usporite sa alkoholom, ali i sa mlečnim proizvodima i prerađenom hranom. Pijte više vode i jedite što zdraviju, prirodniju hranu ili pređite na organsku.

Između očiju – ova zona je povezana sa jetrom. (Kako da pomognete jetri pročitajte u tekstu Osnažite jetru! i Kako da napravite sok za pročišćavanje jetre) Ukoliko je lice “buknulo” na ovom mestu to može da znači da ste alergični na neku namirnicu ili konzumirate previše pržene hrane. Obogatite ishranu sa više svežeg voća i povrća.

problemi sa kožomUši – ova zona je povezana sa bubrezima. Retko se događa da se jave bubuljice na ušima, ali ako vam se to dogodilo trebali biste se bolje pobrinuti za bubrege. Pijte više vode, a manje alkohola. (Korisne informacije ćete pronaći u tekstu Joga položaji za zdravije bubrege)

Oko očiju – i ova zona govori vam mnogo o bubrezima. Ako su se pojavili tamni podočnjaci ili natečenost lica na ovom području to vam govori da ste pod stresom, da unosite previše kofeina, a slabo spavate.

Obrazi – oni vam govore o radu srca i respiratornog sistema. Lice može da bukne na obrazima najčešće kod pušača. Mogu da se pojave i sitni popucali kapilari. Problemi sa kožom na obrazima mogu biti znak i da jedete previše proteina ili masnih kiselina.

Nos i prostor iznad usana – ova zona je povezana sa radom stomaka i creva. Pojava dubljih linija na ovom području može biti znak loše probave. A ako vam je nos “buknuo” moguće je da imate alergiju na neku hranu. Proverite šta ste jeli tih dana.

Brada i vilica – problem sa kožom na ovim delovima lica (čak i ako je u pitanju pigmentacija) ukazuju na hormonski disbalans.

Ako imate neki od ovih problema, razmislite o stilu života koji vodite, koliko pijete, šta jedete, na šta ste možda alergični. Samo malo pažnje i komunikacije sa vašom kožom i čitanja mape lica mogu vam uštedeti i vreme i novac. Nećete morati kupovati ni skupe kreme. Problem je možda smo u tom što se vaš organizam pobunio, a lice je tu da vam kaže na šta se on žali.

Da li ste ikada čitali poruke sa vašeg lica? Šta mislite o ovom načinu lečenja problema na koži lica?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Bob je sigurno jedna od najstarijih poznatih namirnica, koristili su je drevni Grci i Rimljani, a dan danas je sastavni deo mediteranske ishrane. Bob spada u porodicu graška ima karakterističan ukus i mnoga lekovita svojstva.