Menu 

Ivan Kralj
Autor:

Ako avionom putujete u inostranstvo, najjeftinije ćete proći ako kartu rezervišete 34 dana ranije i organizujete se tako da, ako je ikako moguće, otputujete u utorak. Kako se približava datum polaska, cene karata skaču i do 30 odsto. Ako put isplanirate tako da polećete u utorak i vraćate se sledeće srede, možete uštedeti i do 21 odsto, ali ako ostajete duže, najbolje je da poleećete u subotu a vraćate se u nedelju, pošto ćete tako uštedeti u proseku devet odsto.

Analiza više od milijardu pretraga sajtova za onjaln kupovinu avio-karata pokazala je da je najbolji trenutak da rezervišete kartu za međunarodno putovanje 34 dana pre puta.

Istraživanje sajta Kayak posvećenog putovanjima pokazalo je ono što većina “svetskih” putnika zna iz prakse: što je bliži datum polaska, karta je skuplja, a sedam dana pred put cena može biti viša i do 30 odsto, u zavisnosti od destinacije.

Savetuje se, takođe, da budete flesibilni u pogledu datuma odlaska i povratka i da uvek proverite ponude za dva-tri dana “gore-dole” i u odlasku i u povratku, prenosi “Dejli mejl”.

Mondo.rs

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Sunčane dane smo ostavili iza sebe, sat se pomerio i polako dočekujemo predstojeće praznike. Sa zimskim vremenom i smanjenim sunčanim intervalima dolazi i sezonski afektivni poremećaj ili laički rečeno, zimska depresija. Evo nekoliko saveta kako da...