Menu 

Ivan Kralj
Autor:

Ako avionom putujete u inostranstvo, najjeftinije ćete proći ako kartu rezervišete 34 dana ranije i organizujete se tako da, ako je ikako moguće, otputujete u utorak. Kako se približava datum polaska, cene karata skaču i do 30 odsto. Ako put isplanirate tako da polećete u utorak i vraćate se sledeće srede, možete uštedeti i do 21 odsto, ali ako ostajete duže, najbolje je da poleećete u subotu a vraćate se u nedelju, pošto ćete tako uštedeti u proseku devet odsto.

Analiza više od milijardu pretraga sajtova za onjaln kupovinu avio-karata pokazala je da je najbolji trenutak da rezervišete kartu za međunarodno putovanje 34 dana pre puta.

Istraživanje sajta Kayak posvećenog putovanjima pokazalo je ono što većina “svetskih” putnika zna iz prakse: što je bliži datum polaska, karta je skuplja, a sedam dana pred put cena može biti viša i do 30 odsto, u zavisnosti od destinacije.

Savetuje se, takođe, da budete flesibilni u pogledu datuma odlaska i povratka i da uvek proverite ponude za dva-tri dana “gore-dole” i u odlasku i u povratku, prenosi “Dejli mejl”.

Mondo.rs

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Većinu ljudi pomen peperminta sigurno asocira na bombone, žvake, pastu za zube ili čajeve za stomak. Pepermint je veoma zdrava biljka koja ima zaista mnogo lekovitih svojstva i nekada nam se čini da je potcenjena.