Menu 

Ivan Kralj
Autor:

Ako avionom putujete u inostranstvo, najjeftinije ćete proći ako kartu rezervišete 34 dana ranije i organizujete se tako da, ako je ikako moguće, otputujete u utorak. Kako se približava datum polaska, cene karata skaču i do 30 odsto. Ako put isplanirate tako da polećete u utorak i vraćate se sledeće srede, možete uštedeti i do 21 odsto, ali ako ostajete duže, najbolje je da poleećete u subotu a vraćate se u nedelju, pošto ćete tako uštedeti u proseku devet odsto.

Analiza više od milijardu pretraga sajtova za onjaln kupovinu avio-karata pokazala je da je najbolji trenutak da rezervišete kartu za međunarodno putovanje 34 dana pre puta.

Istraživanje sajta Kayak posvećenog putovanjima pokazalo je ono što većina “svetskih” putnika zna iz prakse: što je bliži datum polaska, karta je skuplja, a sedam dana pred put cena može biti viša i do 30 odsto, u zavisnosti od destinacije.

Savetuje se, takođe, da budete flesibilni u pogledu datuma odlaska i povratka i da uvek proverite ponude za dva-tri dana “gore-dole” i u odlasku i u povratku, prenosi “Dejli mejl”.

Mondo.rs

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Fotografije postavljamo svaki dan na društvene mreže, delimo ih, klikćemo da nam se sviđaju, tagujemo ljude, ali koliko ste oprezni? Da li znate šta se sve može dogoditi sa vašim slikama?