Menu 

Mnoge serije i filmovi su napravili to da zaista poverujemo kako je doniranje spreme krajnje jednostavan čin koji može da odradi gotovo svaki muškarac. U stvarnosti je to nešto drugačije i zato je danska kompanija počela sa izvozom muškog semena ne bi li zadovoljili potrebe svetskog tržišta.

Iako je u filmovima prikazano da je dovoljno da muškarac ode na kliniku, uđe u sobičak, pogleda neki filmić i za pet minuta preda uzorak. U stvarnosti je to nešto drugačije, a potencijalni donori na kliniku treba da odlaze dva puta nedeljno, čak nekoliko meseci te je neophodno da apstiniraju od pušenja, droga pa čak i seksualnih odnosa tokom celog procesa.

6041463143_590b1ed9ab_z

Sve to je mnoge muškarce širom sveta odbilo od davanja donacije i to je uzrokovalo nedostatkom sperme u celom svetu. Upravo iz tog razloga banka sperme iz Danske je počela sa izvozom uzoraka u preko 80 zemalja sveta što je rezultiralo brojkom od 27,000 začetih beba.

Ova kompanija ima preko 1000 stalnih donatora kojima se plaća od 15 do 76 američkih dolara po donaciji, koji se redovno testiraju i čiji uzorci se konstantno proveravaju. Ovi uzorci se kasnije prodaju za cenu od 45-137 dolara u zavisnosti od potencije i karakteristika donora. Moramo priznati da se čini kao prilično isplativ posao.

Šta mislite da li je ovo samo još jedan u nizu načina na koji ljudi žele da zarade ili se zaista radi o humanom činu?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar