Menu 

Nedavno sam naletio na seriju kuharica pod nazivom “My cooking class” koja zbog odličnih fotografija te kratkih i jasnih opisa pripreme daju svakome mogućnost da nešto nauči ili poboljša svoje vještine u kuhinji.

Kuharice nisu prevedene na hrvatski jezik ali su svi recepti kratki, jasni i popraćeni odličnim fotografijama koje olakšavaju postupak pripreme. Fotografije su napravljene iz “ptičje perspektive”, a na prvom setu fotografija nalaze se sastojci dok drugi set prikazuje proces izrade jela korak po korak. Na dnu stranice nalazi se kratki tekstualni opis priprave po etapama. Od čitavog mora kuharica ove se ističu baš zbog svoje jednostavnosti i vrlo pametnim korištenjem fotografija pri objašnjavanju načina na koji se spravljaju jela koja kuharice obuhvaćaju.

Serija se sastoji od različitih naslova kao što su Sauce basics, Vegetable basics, Steaming Basics, Pasta Basics, Chocolate Basics, Middle Eastern Basics, Cake Basics,…

Odlična serija knjiga za učenje kuhanja

Ove knjige su odličan način da sami savladate osnove spravljanja različitih jela. Primjerice, u nekoliko njih objašnjeno je kako se radi majoneza, pa onda umak holandez, a jako je zgodno imati navedeno i neke od čestih pogrešaka koje možemo (ili koje ćemo sigurno) napraviti. Svaki naslov sadrži oko 80 različitih recepata koji su koncipirani tako da prvo ide glavni recept, a nakon njega varijacije sa nekim drugim sastojcima. Većina sastojaka dostupna je i kod nas. Cijena knjiga je oko 160 kn po naslovu, a mogu se nabaviti u Algoritmu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar