Menu 

Kada želimo da smršamo borimo se na sve načine, ali ponekad nam se čini da je sve protiv nas. Ma koliko se trudili rezultat se čini tako daleko. Pored svog standardnog programa mršavljenja, pogledajte i ove trikove. Naučnici se kunu da deluju.

1. Njuškajte voće

Na prvu se čini blesavo, ali ako s vremena na vreme njuškate bananu, jabuku ili peprmint, ređe osećate glad. Jedno istraživanje, sprovedeno na 3000 volontera, pokazalo je da su oni koji su dobili zadatak da njuše voće, manje osećali glad. Tako su i lakše gubili kilograme. Trik je u tom da prevarite mozak, koji “misli” da vi ustvari jedete, a ne samo njuškate.

2. Ogledalo

Okačite ogledalo preko puta mesta na kojem sedite kada jedete. Jedna studija je pokazala da jedenje pred ogledalom smanjuje želju za hranom i da ljudi na taj način pojedu trećinu manje nego inače. Najverovatnije je da ogledalo deluje kao podsetnik – tera vas da mislite na svoj cilj. (Saveti stručnjaka za “topljenje” kilograma)

3. Plavo

Da li ste primjetili da ćete u retko kom restoranu videti plavu boju kao dominantnu? Verovali ili ne, plava boja je pravi ubica apetita. Zato, ako želite “topiti” kilograme služite hranu u plavim tanjirima, oblačite plavu odeću dok jedete, koristite plave stolnjake, stavite plavo cveće na sto. Ali, s druge strane, izbegavajte crvenu, žutu i narandžastu, jer imaju suprotan efekat.

4. Fotografišite

Mnogima nije bilo jasno zašto je postalo tako popularno da fotografišete hranu i postavljate je na društvene mreže putem Instagrama. Sada to možda i ima nekog smisla. Naime, ako redovno fotografišete obroke i pregledavate te slike, ozbiljnije ćete pristupati odabiru hrane, biraćete zdravije i manje obroke. (Namirnice za mršavljenje. Pogledajte)

5. Vežite se

Ovo nije neki fetiš ili nastranost, iako može tako zvučati na prvu. Ovo je trik koji upražnjavaju Francuskinje. Naime, kada idu na ručak ili večeru one vežu vrpcu oko stomaka, ispod odeće, da bi pazile na stomak i da bi ih podsećala na to da se bolje suzdržavaju od primamljivih slastica.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar