Menu 

Iako u ovom predprazničnom i prazničnom periodu retko ko razmišlja o kalorijama i višku kilograma, mi mislimo da je veoma važno da se informišete kako ćete kasnije izgubiti nakupljene praznične kilograme. Saznajte koje to voće najbolje topi kilograme.

Većina voća sadrži popriličnu količinu prirodnih šećera koji se veoma brzu pretvaraju u masti ukoliko se unose veće količine voća i iako je veoma zdravo ne preporučuje se baš ukoliko želite izgubiti kilograme. S druge strane postoje određene vrste voća koje potpomažu sagorevanje masnih naslaga.

dreamstime_s_307648

Avokado je bogat omega 9 masnim kiselinama, istim onima kojima je bogato maslinovo ulje i makadamija orasi. Avokado ubrzva proces pretvaranja masti u energiju i ubrzava metabolizam.

Kokos je bogat srednjim nizom triglicerida koji ubrzava metabolizam jetre za čitavih 30 odsto, tvrde neki stručnjaci. Isto tako kokos je veoma zasitan, pa nam smanjuje želju za grickanjem. Ulje kokosa je dokazano veoma dobro za pravilan rad štitne žlezde.

Limun je poznat kao fenomenalno sredstvo za detoksikaciju jetre te potpomaže alkalizaciju organizma. Održavanje jetre zdravom je od velike koristi za sposobnost organizma da brže probavi i sagori masti, pošto je upravo jetra odgovorna za te funkcije.

dreamstime_s_26715730

Grejpfrut je poželjan u svakoj dijeti jer dokazano olakšava gubitak kilograma. U toku jednog istraživanja sprovedenog u Americi, žene koje su svakodnevno jele grejpfrut smršale su u proseku 10 kilograma za 13 nedelja, s tim da nisu ništa drugo menjale kad je u pitanju njihova ishrana.

dreamstime_s_16377651

Paradajz je veoma bogat vitaminom C i fitonutrijentom likopenom te stimuliše produkciju amino kiseline poznate kao karnitin za koju su naučnici dokazali da ubrzava sagorevanje masti za jednu trećinu.

dreamstime_s_23120005

Tokom narednog perioda kada retko ko pazi na ishranu probajte u svoja jela ubaciti neke od ovih namirnica koje će vam svakako pomoći da brže sagorite unesene masti. Pored toga njihova lekovita svojstva su daleko iznad sagorevanja masti i veoma je poželjno da ih koristite u što većim količinama čak i ako ne razmišljate o višku kilograma.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar