Menu 

Vežbanje bi trebalo da bude sastavni deo vašeg života ukoliko želite zdrav i kvaliteten život. Otkrivamo vam tajne koje će vam pomoći da vaše vežbanje bude efektnije, lakše i ugodnije. Da li ste spremni?

Svoju fitnes rutinu uvek možete poboljšati, prilagoditi svojim afinitetima i učiniti je efikasnijom. Mi vam donosimo nekoliko saveta koji će vam u tome sigurno pomoći.

Dižite utege sa zadovoljstvom. Ne preterujte sa kilažom utega, slobodno dižite bučice od 1,5 kilogram jer ćete i na taj način graditi mišiće ruku. Dizanje utega možete raditi i u svom domu, potražite na internetu kako pravilno odrađivati vežbe i krenite.

http://www.dreamstime.com/stock-images-teenager-drinking-water-image25469764

Uvek sa sobom nosite flašicu vode. Na vežbanje nikad ne odlazite bez vode, a tokom ovih toplijih dana, flašicu sa vodom zamrznite tako da vam tokom celog treninga voda bude hladna.

Pre vežbanja popijte kafu. Većini sportista tokom doping testova u urinu bude pronađe kofein i zato je to definitivno najčešća “droga” među sportistima iz jako dobrog razloga. Kofein nam pomera granice izdržljivosti i tera nas da radimo više i intenzivnije.

Snimite pravu muziku. Muzika zaista može biti pokretačka snaga tokom vežbanja i zato si napravite plejlistu sa energičnom muzikom koja će vas terati napred.

Koristite valjak od pene. Valjak od pene je u poslednje vreme ultra popularno fitnes pomagalo koje će vam pomoći da se sami izmasirate i oporavite mišiće nakon vežbanja. O ovom sjajnom rekvizitu, njegovim beneficijama i kako da ga koristite pročitejte u tekstu “Valjak od pene za bolne i napete mišiće”.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-athletic-young-woman-foam-roller-holding-exercise-image39290879

Skinite fitnes aplikacije na mobilni telefon. Na virtuelnom tržištu aplikacija postoji zaista veliki izbor onih koje će vam pomoći da vežbate. Možete skidati one koje sadrže celokupni kratki program vežbanja kao i štopericu. Mnogi od njih su besplatni, na vama je samo da pretražite.

Pijte vodu tokom celog dana. Svi više manje znamo da je vodu potrebno piti pre i posle vežbanja, ali najveće beneficije dobićete ako vodu budete pili tokom celog dana. Stručnjaci preporučuju nekoliko manjih gutljaja svakog sata.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-jogging-athlete-woman-running-sun-sunset-beach-fitness-runner-girl-training-outside-ocean-sea-beautiful-image31969976

Trčite makar 60 sekundi. U danima kad nemate previše vremena za vežbanje izađite napolje i trčite najbrže što možete 60 sekundi tako da dostignete najbrže otkucaje srca, a zatim 60 sekundi odmarajte i ponovite 10 puta. Nakon svega nekoliko nedelja vaša kondicija će se uveliko poboljšati.

Nosite kremu za zaštitu od sunca. Ako planirate vežbati napolju, iz kuće ne izlazite bez kreme za zaštitu od sunca. Kremu na kožu nanesite 30 minuta pre izlaska napolje i po potrebi nanosite svakih dva sata kad ste napolju.

Nosite kvalitetne čarape. Čarape napravljene od kvalitetnih materijala sprečiće nastanak žuljeva i gljivičnih infekcija i zato ne štedite na onima koje nosite u teretanu. Isto tako, veoma je važno da čarape skinete što pre nakon vežbanja i provetrite stopala.

http://www.dreamstime.com/stock-image-running-shoes-closeup-image26406341

Užinajte. Vaše telo ne može raditi bez goriva i to je činjenica. Pojedite mali obrok dva sata pre vežbanja ili uzmite laganu užinu 30 minuta pre nego krenete na trening. U tom slučaju vežba će biti efikasnija i bolja.

Istegnite se nakon vežbanja. Istezanje pre vežbe, ukoliko nismo zagrejani nema nikakve koristi pa čak može biti i štetno i zato se pre vežbanja zagrejte laganim kardio vežbama, a nakon odrađenog treninga istegnite sve grupe mišića koje ste vežbali.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar