Menu 

Za zimsku proslavu rođendana ili doček Nove godine savršena poslastica može biti Sneško Belić od rafaelo kuglica. Napravićete ih bez po’ muke, a zadivićete vaše goste.

Recept i instrukcije pronašli smo na Roxykitchen blogu.

Potrebni sastojci:

Za rafaelo kuglice

  • 260 ml kondenzovanog mleka
  • 75 g mleka u prahu
  • 30 g putera
  • 35 komada badema, blanširanih
  • 220+130 g kokosa

rafelo

Pomešajte kondenzovano mleko, mleko u prahu i puter da se svi sastojci lepo sjedine, dodajte 220 g kokosa i sve stavite u frižider da se smesa stegne. Od ohlađene smese oblikujte kuglice, unutar svake stavite jedan blanširani badem pa ih dodatno uvaljajte u kokos. Kuglice stavite u frižider da se ohlade pa krenite na oblikovanje Snegovića.

sneško2

Da biste dobili Sneške Beliće biće vam potrebne: čokoladne korpice za kapice, šareni bomboni i slatko- kisele trakice.
Sve što treba da uradite jeste da jednu na drugu poslažete tri rafaelo kuglice, možete ih pričvrstiti čačkalicama i od slatkiša im napravite oči i dugmiće. Slatko kisele trakice isecite makazama i od njih oblikujte šalove, ruke i usta, a od čokoladnih korpica npravite šeširiće i vaši Snegovići su spremni.

Recept
Ime Recepta
Sneško Belić od rafaleo kuglica
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
5 Based on 3 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Alternativna medicina se mnogo puta pokazala kao veoma efikasna i delotvorna, a mi smo za vas pronašli i način kako da napravite fenomenalne detoks flastere za stopala od potpuno prirodnih namirnica. Piši! Širi...