Menu 

Ako volite ukus đumbira, ovaj sirup je kao stvoren za vas. Razblažite ga sa sodom ili kiselom vodom i dobili ste savršeno osveženje za pakleno vruće dane.

Uz life Press magazin nema vrućine, mi smo tu da vam iz dana u dan donosimo sjajne osvežavajuće recepte koji će vam pomoći da lakše „pregurate“ leto. Danas je na redu sok od đumbira, jer đumbir nikako nismo mogli zaobići ni u našem „tropskom serijalu“.

Sve što vam je potrebno za ovaj sirup jeste :

sirup od đumbira

2 šolje očišćenog i iseckanog đumbira

Korica jednog limuna

1 ½ šolja šećera (ako želite)

Đumbir i limunovu koricu stavite u manju posudu i prelijte sa 4 šolje vode. Stavite na šporet da prokuva, a zatim lagano krčkajte 10-ak minuta, bez poklopca. Nakon toga dodajte šećer, i često mešajući ostavite da se kuva još 15 minuta, da se količina tečnosti ukuva do tri šolje.

Tekućinu procedite kroz gusto sito ili gazu (komadiće đumbira možete poslužiti uz sladoled od vanile ili zamrznuti jogurt), sirup ohladite i stavite u sterilnu flašu.

Sasvim malo sirupa, na 2 dl vode, kisele il sode vam je potrebno da biste dobili sjajno osveženje. Uz par kockica leda i nekolko listića sveže mente, osveženje je zagarantovano.

Napomena: U ovom receptu šećer nije obavezan, količinu možete smanjiti ili ga možete potpuno izbaciti.

Kako da napravite sirup od mente pročitajte u članku “Domaći sok od nane”.

Recept
Ime Recepta
Sirup od đumbira – pravo osveženje
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 35 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. sanja

    ovo je super!!! molim da na sajtu postavite za štampanje da odštampam :)

Napišite komentar