Menu 

Šta je to pivo? Kvasac, hmelj, ječam, voda? Da, ali to je samo jedna vrsta. Bezalkoholno pivo napravljeno od najzdravijih biljaka mora biti na vašoj listi ovogodišnjih osvežavajućih napitaka.

Idealan napitak za ljude koji vole pivo, a ne podnose dobro alkohol; žele osveženje, ali ne i opterećenje.medicinsko pivo

Kombinacije biljaka daju zanimljiv ukus onome što smo navikli da pijemo pod imenom pivo. Kako su trenutno piva sa voćnim okusima hit, verujemo da će vam se svideti i ovo sa biljnom kombinacijom. Naravno, donosimo vam uputstva kako da sami napravite svoje osvežavajuće medicinsko pivo.

Koprive i maslačak čine osnovu recepta i dobijate gorko-slatki ukus, zahvaljujući i đumbiru, koje je, takođe, pridodat “zdravoj družini”.

Za ovo pivo vam treba: 1 šaka svežih listova koprive, 1 šaka cvetova maslačka, 670 gr šećera, 2 kašike đumbira, svežeg, narendanog, 2 limuna naseckana na kolutiće i 14 gr kvasca.

Koprive stavite u šerpicu i naspite 19 šolji vode, stavite ih na šporet i kuhajte 10 minuta. Procedite u posebnu posudu i ostavite sa strane.

medicinsko pivoCvetove maslačka posebno skuhajte sa 19 šolji vode (takođe 10 minuta). Procedite u posudu u kojoj se već nalazi čaj, infuza od koprive. Dodajte i šećer i đumbir i sve dobro promešajte.

Prespite u posudu za vrenje (sa zračnim poklopcem), stavite kolutiće limuna i pospite kvascem. Sve pokrijte i ostavite da odstoji preko noći. Sledeći dan procedite tečnost, prespite u staklne boce i ostavite na prohladnom i mračnom mestu oko 3 sedmice.

Ovo pivo je slično jedom drugom pivu, o kojem smo pisali u tekstu Napravite pivo od kopriva.

Recept
Ime Recepta
Zdravo medicinsko pivo
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 30 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar