Menu 

Mladi dizajneri iz godine u godinu plasiraju mnoštvo zanimljivih kuhinjskih gadgeta, detalja, koji čine kulinarski život mnogo zabavnijim. Pogledajte šta je to novo.

Šiljilo za mrkvu

Niko nije ravnodušan na dekoracije sa hranom. Za posebne prilike, praznike, proslave volimo da ukrasimo naše specijalitete. To je imao na umu dizajner Avichai Tadmor kada je napravio svoj rezač za mrkvu Karoto. On služi za rezanje, seckanje i pravljenje ukrasa od mrkve, krastavaca, tikvica i drugog sličnog povrća. Iako izgleda kao obično šiljilo (naravno, mnogo veće), Karoto vam pomaže da napravite cveće i druge zanimljivosti od povrća. Košta 15 dolara.

 

Cjediljka

Ova zabavna cjediljka za čaj vrlo je jednostavna za upotrebu. Stavite kašičicu- dvije svog omiljenog čaja i potopite „podmornicu“ u vrelu vodu. Napravljena je od silikona i možete je prati u mašini za suđe. Dizajn potpisuje OTOTO, a košta 14 dolara.

 

Majstori za paru

Ovi čovječuljci će vam pomoći da vaša posuda ostane poluotvorena tokom kuhanja. Sa njima je kuhanje uvijek zabavno, jer će vam svaki dan izmamiti osmijeh. Kreirao ih je Luka Or, a cijena im je 16 dolara.

Foto: www.monkeybusiness.co.il

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar