Menu 

Rezač za keksiće ne morate kupovati. Sasvim ga je jednostavno napraviti i to od obične konzerve od soka. Za ovaj u obliku srca trebaće vam tek 10 minuta.

To će biti rezači standardne veličine ili malo manji, za one veće će vam trebati nešto mnogo veće od obične konzerve. Ideju smo pronašli na sajtu Instructables, a fotografije i uputstva je postavio korisnik wold630.

Potrebno vam je:

  • Prazna i čista konzerva od soka
  • Oštre makaze
  • Lenjir
  • Marker
  • Klešta

rezac za keksice 2

Odrežite makazama gornji i donji deo konzerve i bacite. Prerežite dobijeni valjkasti oblik i ispravite ga da dobijete limić u obliku pravougaonika. Na limiću markerom i lenjirom nacrtajte ravnu liniju, trakicu širine oko 2 – 2,5 cm. Dobićete dva dela, odnosno dve trakice, dva pravougaonika širine oko 2,5 cm.

rezac za keksice 3

Sa strana (na kraćim stranicama pravouganoika) presavijte lim. Postavite lenjir u razmaku 1 cm od stranice, pa preko njega makazama (ili nekim sličnim predmetom) presvijte lim. Isto uradite i sa druge strane pravougaonika. Sklonite lenjir, pa dobro pritisnite da te prevoje izravnate. Izrežite, podelite pravougaonik na dva dela – onako kako ste iscrtali markerom. Presavijte lim u oblik koji želite (u ovom slučaju srce), pa ih spojite, uklopite sastavljajući presavijene krajeve. (Mada možete ih presaviti i uklopiti i kada formirate oblik, kao na fotografijama).

Pazite samo sa aluminijumslim limićima – mogu biti poprilično oštri.

rezac za keksice 4

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. saveta

    Neka, hvala. Ipak cu radije kupiti u prodavnici ovaj kalup za keksice koji nije uopste skup a takve stvari se ne kupuju svaki dan tako da nema potrebe da se kalup pravi od konzerve. Ivice su neobradjene pa su samim tim kalupi pravljeni od konzerve nesigurni pogotovu ako vam djeca pomazu u pravljenju keksica.

Napišite komentar