Menu 

Treba vam frizura, koju možete imati za par minuta, čim ustanete iz kreveta? Volite valovitu kosu? Isprobajte ovu tehniku sa “krofnicom” ili “čarapa punđom”.

Kako da napravite punđicu uz pomoć čarape ili posebne “krofne” pročitajte u tekstu Kako da napravite punđu “krofnicu”. Ali, ta vam tehnika može poslužiti i da napravite posebne divne valove u kosi i to bez po muke. Potrebno je samo da namestite “krofnice” i utonete u miran san.

valovi pundja 2

Nema korišćenja pegle niti viklera, nema oštećenja kose. Savete kako da napravite ove valove pronašli smo na blogu Hairyago, jedan odličan video tutorijal na sjatu Refinery29, a još par ideja na Pinterestu.

Kako se prave “valovi”

valovi pundja 1

Kao što je objašnjeno i u videu (na sajtu Refinery29) najbolje je da koristite dve “krofnice” (reč je o posebnim meknim spužvastim kolutovima koji podsećaju na krofnice, a koje možete kupiti u mnogi marketima).

Kosu je potrebno da začešljate unazad (ili ako imate šiške njih posebno izdvojite). Počešljajte je i našpricajte sa malo laka za kosu. (Kosa treba da bude malo vlažna).

Poželjno je da koristite manje “krofnice” (a možete napraviti i posebne od običnih pamučnih čarapica).

Podelite kosu na dva dela. Začešljajte jedan deo, zavežite ga gumicom za kosu, stavite “krofnicu”, pa kosu umotavajte oko nje i na kraju zakačite jednom šnalicom. Ponovite sa drugim delom kose. Možete preko umotanih krofnica staviti običnu čarapu ili nešto slično da se ne bi “raščupala” tokom spavanja.

Lezite u krevet, prespavajte noć i sutra samo lagano domotajte “krofnice” i dobićete divne valove. Samo ih malo raspetljajte prstima.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ekcem je veoma neugodno kožno obolenje koje sa dolaskom zime poprima svoj najteži oblik. Mnogo puta do sad smo pisali o prirodnim lekovima i savetima kako da ublažite njegove simptome, a danas vam...