Menu 

U mnogim domaćinstvima kore narandže završe u kantama za smeće. Ali, možete ih iskoristiti na fenomenalne načine za negu kože.

U korama narandže krije se mnoštvo nutrijenata i fitonutrijenata, i mnogih supstanci korisnih za kožu. Mnogi proizvodi na tržištu sadrže upravo ekstrakt kore narandže.

Kora sadrži za duplo više vitamina C od same narandže, tu je i vrlo korisni kalcijum i mnogi drugi sastojci.

Najbolje bi bilo da koristite kore organskih narandži i operite ih u rastvoru vode sa malo sirćeta. Kore možete narendati da biste napravili pastu za lice, sušiti ih u rerni, pa posle samleti u korisni prah ili nanositi direktno na kožu.

kora narandze

Akne i miteseri

U slučaju akni kora narandže može da izvuče prljavštinu iz pora. Najbolje je da napravite jednostavnu masku tako što narendate koru, malo je izgnječite između prstiju i naneste na lice. Na ovaj način možete se rešiti i viška masnoće.

Ako koristite sušene kore narandže, sameljite ih, pa pomešajte prah sa ružinom vodicom. Ova maska će vam očistiti lice dubinski i izvući delom mitesere.

Za delotvorniju masku protiv mitesera pomešajte jogurt sa prahom od mlevenih sušenih narandžinih kora, pa nanesite na lice kružnim pokretima i ostavite da deluje 15 minuta. Posle samo operite mlakom vodom.

narandza rendanje

Bore

Kora narandže sadrži moćne antioksidante, koji se bore protiv slobodnih radikala, pa tako i bora. Zato su ove maske sa narandžinom korom dobre i za stariju kožu.

Bleđa koža

Ako želite da uklonite tamne mrlje i fleke sa kože i tu vam može pomoći narandžina kora. Kao i limun narandža deluje kao “izbeljivač” za kožu. Pokvasite kore i sa njima trljajte lice ili narendanu koricu ili prah pomešajte sa vodom i utrljavajte na lice. Na ovaj način možete ublažiti i mrlje od sunca.

Pročitajte i kako se pravi Sasvim jednostavna maska za sve tipove kože.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar