Menu 

Kockice za piling mogu biti savršen poklon, ali i odličan dodatak vašoj rutini nege. Kupatilo će divno mirisati, a vi ćete uvek imati spreman odličan piling.

Kako izgledaju kao kockice šećera i mirišu fenomenalno na vanilu možete doći u iskušenje da ih pojedete. Naravno, kontrola mora biti na nivou, jer su kockice zdrave samo za vašu kožu, a zasladiti se uvek možete vanila keksićima. Bilo kako bilo ovaj divan tutorijal pronašli smo na sajtu Tutsplus, a postavila ga je korisnica pod imenom Maia Singletary. Dobićete 30-tak kockca od oko 2,5 cm.

kockice piling 4

Potrebno vam je:

  • 2 šolje (od 250 ml) šećera
  • 1/3 šolje ulja (bademovo, maslinovo, susamovo, jojobino, ricinusovo ili pak suncokretovo)
  • 230 gr sapunske baze (možete je potražiti u apotekama, nekim bio šopovima)
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • Modle za sapune, za kockice (ili posudica za led)

Isecite sapunsku bazu na komadiće, pa otopite u posudi na pari. Skinite sa pare kada se baza u potpunosti otopila, promešajte da proverite da li ima nekih neotopljenih komadića.

kockice piling 2

Uspite u otopljenu bazu ulje, ekstrakt vanile, pa sve dobro izmešajte. Ubacite šećer, pa sve brzo mešajte dok se sastojci ne sjedine. Odmah sipajte dobijenu smesu u kalupe (ili posudice za led) i ostavite da se stvrdnu (nsjbolje preko noći). Kada se stvrdnu izvadite ih nežno iz kalupa (oblikujete kockice ako je potrebno) i čuvajte u teglicama.

kockice piling 3

Kada želite da ih iskoristite samo ih malo pokvasite u ruci, izmrvite i nanesite kružnim pokretima na telo.

Pročitajte i kako se pravi

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar