Menu 

Ako su vam ruke u zimsko vreme izrazito suve i pucaju a volite radove u bašti čak i kad je hladno onda vam je neophodan ovaj zimski piling za ruke baštovana koji možete napraviti sami.

Merissa sa Littlehouseliving bloga kaže da su njene ruke veoma osetljive i da joj u zimskom periodu nije pomagalo apsolutno ništa, ni one skupocene kreme za ruke čije se reklame vrte po svim TV kanalima. To je Merissu nateralo da malo istražuje što je rezultiralo savršenim negujućim melemom za ruke.

Potrebni sastojci:

  • Staklena teglica
  • Ekstradevičansko kokosovo ulje
  • Šećer
  • Morska so
  • Korica jednog limuna

piling2

Priprema je prilično jednostavna. Potrebne su vam jednake količine soli i šećera kojima ćete napuniti oko ¾ teglice, dodajte naribanu koricu limuna i sve dobro izmešajte. Nakon toga, otopite malo kokosovog ulja, količina varira u zavisnosti od veličine teglice.

Otopljeno ulje lagano prelijte preko soli i šećera i mešajte drškom kašike ili viljuške. Piling je gotov kad su se ulje, šećer i so, sjedinili u jednoličnu smesu.

Piling koristite tako da ga lagano utrljate u ruke i nakon toga isperete sa mlakom vodom. Ulje kokosa nećete u potpunosti isprati sa vodom već će se jedan deo upiti u kožu što će vaše ruke negovati i štititi od hladnoće. Isti ovaj piling možete koristiti i za stopala tokom letnjeg perioda.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar