Menu 

Promena godišnjih doba, temperature i vremenskih prilika zahteva i određenu promenu u svakodnevnoj rutini kad je u pitanju nega kože. Evo šta treba da promenite da biste prilagodili vašu svakodnevnu rutinu dolasku proleća.

Zaštite kožu od sunca

Čim stignu nešto topliji dani obavezno proverite da li vaše hidratantne kreme sadrže odgovarajuću zaštitu od sunca. Ako to nije slučaj, zamenite ih novima koje sadrže odgovarajuću zaštitu protiv UVA i UVB zraka. Većina nas se često opusti u ovo doba godine i jednostavno zaboravi koliko sunčeve zrake mogu biti jake u proleće.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Počnite sa uzimanjem suplemenata

Ako vam je koža i pored promene proizvoda za negu i dalje zategnuta, suva i peruta se onda je vreme da preduzmete neke drastičnije mere jer hladan zimski vazduh zaista može ostaviti snažne posledice. Da biste kožu hidratizirali na najbolji način koristite kreme koje u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu i bogate su omega 3 masnim kiselinama. Omega 3 masne kiseline možete unositi u organizam i putem određenih namirnica ili suplemenata jer lepota zaista dolazi iznutra. Jedite više ribe (losos, tuna) i orašastih plodova.

Uložite u kvalitetne proizvode za čišćenje lica

Proleće je sjajno godišnje doba da se posvetite temeljnom čišćenju lica i uložite u kvalitetne proizvode. Isto tako, veoma je važno da lice čištite lagano, bez žurbe, kada nanesete sredstvo za čišćenje nežno ga utrljajte u lice laganim kružnim pokretima prstiju i fokusirajte se na najkritičnije delove lica.

Ne zaboravite ni dekolte

Proleće jedva čekamo i da pokažemo malo više kože i sa sebe skinemo slojeve tople garderobe zato je važno da ne zapostavite niti jedan dio tela kada negujete kožu, posebno dekolte koji ćete sigurno nešto više pokazivati. Svaki put kada čistite lice, nanosite piling, toner ili hidratantnu kremu, obavezno tretirajte i dekolte. Žene često previše pažnje posvete licu, zaboravljajući na dekolte na kome se prvo primete prvi znakovi starenja, a to sigurno ne želite.

???????????????????????????????????????????????????????????????

Piling kao spas

Nakon zime koži su neophodni pilinzi i uklanjanje mrtvih stanica sa kože najmanje dva puta nedeljno. Tražite pilinge za telo koji sadrže mlečne kiseline i retinol, supstance koji nežno uklanjaju mrtve stanice sa kože i čine je glatkom i svilenkastom. Možda zvuči kao krilatica sa neke reklame, ali zaista je tako. Ono zbog čega su pilinzi veoma važni jeste što koža nakon što se uklone mrtve ćelije bolje apsorbuje hidratantne kreme i vlažnost je automatski veća.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar