Menu 

Na žalost mnogih mladih majki beba ne dolazi sa uputstvom za upotrebu, ali ako poslušate neke od naših saveta privikavanje na novo najdraže biće na svetu proćiće lakše nego ste mislili.

Ma koliko vi ponekad mislili da ne znate šta radite oslanjanje na sopstvene instinkte je uvek dobra ideja. Dr. William Sears u svojoj knjizi „The baby book“ kaže da je majčinstvo „profesija“ koja se savladava i uči u hodu i naprosto je nemoguće da se unapred pripremite na sve što vas čeka ma koliko knjiga pročitali. I upravo iz tog razloga je veoma važno da se oslonite na svoje majčinske instinkte.

Brinite o sebi

Ona izreka „ako mama nije srećna ni beba nije sreća“ je apsolutno tačna i zato pazite na sebe.

Iako će vam nakon porođaja fokus biti usmeren samo na brigu oko bebe nikako ne bi trebalo da zapostavite svoje potrebe i navike koje su vas ispunjavale pre dolaska bebe na svet. Šetajte, čitajte knjige, idite na kafe sa drugaricama ili zakažite pedikuru i masažu.

Neka se neko drugi pobrine za svakodnevne poslove

Nemojte odbijati pomoć, ukoliko vas drugarice ili rođaci pitaju treba li vam nešto, prihvatite tu pomoć oberučke. Zamolite ih da vam prošetaju psa, operu suđe ili stave veš da se suši. Na taj način vi ćete provesti više vremena sa bebom i odmoriti se.

Upoznajte svoju bebu

Možda u samom početku nećete baš svaki put znati šta je vašoj bebi potrebno, ali nakon nekog vremena ako pažljivo pratite ćete jasno prepoznati da li plakanjem govori da je gladna, mokra, pospana ili bolesna.

By: peasap

By: peasap

Uključite bebu u raspored

Ne plašite se da bebu vodite kad obavljate svakodneve obaveze po gradu. Što više poslova budete obavljali sa bebom bićete opušteniji. Povediteje u šoping, na kafu, u šetnju parkom ili u banku da platite račune. Sve što treba jeste da ponesete dovoljno rezervne garderobe, hrane i pelena. Naravno, ovo izbegavajte ako je napolju previše hladno ili vruće.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar