Menu 

Trudnički dani najlepše prolaze u planiranju, maštanju i pripremama za dolazak bebe. Oprema sobe novorođenčeta će vam pričiniti najveće zadovoljstvo. Donosimo vam “slatke” ideje.

Prvih meseci biće mnogo ustajanja, dojenja tokom noći, pa i plača. Na to se morate navikavati. Zato imajte na umu da bebina soba mora biti odmah do vaše, ako ne i, u neku ruku, dio vaše spavaće sobe.

Verovatno želite što pre da se bacite na opremanje sobice, ali pre nego pomislite “slatko” kažite “sigurnost”, jer je ona na prvom mestu. Sobu morate podesiti i sebi, jer ćete vi tu provoditi najviše vremena, jer vas čeka dojenje, “ninanje”, pevušenje. Ne zatrpavajte sobu stvarima, prevelikim plišanim igračkama i opremom koja bebi na početku neće biti potrebna. Neka je tu kolevka, sto za presvlačenje, ormarić, stolica na ljuljanje i dovoljno jastučića. Imaćete vremena da postepeno dodajete i ostalo.

Vrata sobice neka budu providna. Kućni ljubimci, pa i gosti neće tako olako ulaziti, a vi ćete u svakom trenutku moći videti šta beba radi, da li plače ili spava.

Kupite bebi fon i dobru knjigu o nezi dojenčeta. Provodite vreme čitajući i njišući se u udobnoj stolici na ljuljanje uz svog mališana. One mame koje budu dojile trebaće pumpicu za grudi, za izmlazanje mleka, a one koje se odluče za bočice moraju nabaviti opremu i hranu za bebu. Dobro će vam doći i krema negu dojki, za bradavice.

Ne zaboravite da pripremite fotoaparat. Neka stoji u sobici. Ukoliko ga zaboravite kajaćete se što niste zabeležili prve bebine dane kod kuće. Posle možete napraviti i vaš foto zid, recimo, nakon prvih zajedničkih mesec dana. (Pogledajte kako još da se pripremite za bebin dolazak)

(Dobro će vam doći i ovih nekoliko saveta kako da lakše uspavate dete)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar