Menu 

Da li znate da su mnogi tinejdžeri ubeđeni da su zapravo vampiri ili vukodlaci? Da li znate da se ova pojava proširila zahvaljujući filmu “Sumrak”? Saznajte više o ovim poremeđajima.

Da, reč je o poremećajima. Šta kada je vaš tinejdžer upotpunosti ubeđen da je on vampir, vukodlak ili avatar? Čini vam se nemogućim? Ali, armija tih klinaca raste iz dana u dan. Saznajte više o tome na vreme.

By: Parée

By: Parée

Ovo je pojava kada obožavanje određenog lika, filma ili serije dovodi do omasovljenja određenog psihološkog poremećaja. Iako smo svi mi željeli kao mali da postanemo nešto posebno, sa ovim se otišlo predaleko.

Danas se susrećemo sa poremećajima kada ljudi misle da su zarobljeni u čovečijem telu, da su oni, ustvari, vukovi, vampiri, avatari.

Pretpostavlja se da je na sve to najviše uticala manija koju su izazvali filmovi “Sumrak”, “Podzemni svet”, “Vampirski dnevnici”, “Harry Potter”, “Avatar”, … Svi oni su uvezani putem web stranica, foruma, kultova, gde razmenjuju “iskustva”. Tinejdžeri, obično, spadaju u grupu onih koji su nesigurni u sebe i pod uticajem filmova i serija beže u drugi svet. Međutim, lako mogu da pređu među one koji zaista boluju od kliničke likantropije (veruju da su vukodlaci) i sličnih bolesti i koji žive život svog umišljenog lika.

Oni se dele u klanove, prepiru oko toga ko je pravi vukodlak ili vampir, a ko ne, okupljaju na zabavama i čak, ponekad, jedni drugima piju krv.

By: Alex F

By: Alex F

Šta reći na ovo sve kada znamo da je jedna obožavateljka “Sumraka” (filma o mladim vampirima) tražila od glavnog glumca da je ugrize za vrat. A neke su i sekle vene pred njima. Bizarno, zar ne?

U Velikoj Britaniji prema nekim pretpostavkama ima 3000 ljudi, koji su zvanični članovi pokreta vampira. Jednom mesečno deo njih se okuplja da bi pili krv jedni drugima. Prema pisanjima nekih medija te skupove nadgledaju starešine grupe, odnosno “glavni vampiri”.

Na sreću, ta mladalačka zaluđenost, tinejdžere brzo prođe, ali ostavlja posledice. Tako zaluđeni mogu lako krenuti pogrešnim putem.

Razgovarajte sa svojim klincima, usmerite ih na zdrave aktivnosti, gde mogu upoznati nove drugove, proširiti vidike, ispuniti slobodno vrmene kvalitetno.

(Pročitajte i kako da se nosite sa “bubicama” vašeg tinejdžera)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar