Menu 

Sa barbikama su se igrale generacije i generacije devojčica i otkako su postale jedna od omiljenih igračaka o njima se vode polemike, da li utiču na to da devojčice previše razmišljaju o izgledu i teže ka savršenstu te da li su proporcije njenog tela realne ili nedostižne i još mnoštvo toga. O tome više ne morate razmišljati jer se pojavila nova, realistična igračka, a zove se Lammily.

Lammily lutka je protuteža savršenoj Barbie lutki koja ima mnogo realniji oblik tela i probleme sa kojima se susreću stvarne žene kao što su akne i celulit i već se može naći u prodaji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Proizvođači ove lutke tvrde da će ona devojčicama pomoći da sagrade samopouzdanje koje im barbike suzbijaju i pomoći im da shvate kako je  savršen izgled Barbie lutke jednostavno nedostižan u stvarnom životu.

barbike

Ova lutka neće predstavljati devojčicama nedostižni san savršenog tela i savršeno plave kose već će im pokazati da svi imamo mane, da ne treba ih se stidimo već samo treba da ih prihvatimo i naučimo se s njima nositi. U paketu sa lutkom dolaze i stikeri koji uključuju svekodnevne probleme žena kao što su akne, celulit, pegice i bore.

Lammily lutku je osmislio čovek po imenu Nickolay Lamm koji smatra da je vreme klasične Barbie jednostavno prošlo i da njene ogromne grudi, nenormalno uzak struk i preduge noge jednostavno nisu nešto što treba da bude uzor devojčicama širom sveta.

Prva razlika koju ćete kod Lammily lutke primetiti jeste to da je brineta, a ne platinasta plavuša i dizajnirana je tako da deci prikaže šta je to prosečna lepota.

Naravno, postoje i oni koji smatraju da strije i nespravilnosti nisu nešto čemu bi trebalo da izlažemo decu od najranijeg detinjstva i da bi se u tom slučaju devojčice koje nisu brinete i koje nemaju te nepravilnosti mogle osećati zakinuto.

Naše pitanje vama glasi: da li biste vi više voleli da se vaše devojčice igraju sa barbikama i sanjaju o nemogućem savršenstvu ili savršeno uživaju i budu zadovoljne sa svim svojim manama?

Pogledajte i šta su deca rekla o Lammily lutkama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar