Menu 

Društvene mreže su se uvukle u sve pore našeg života i oni koji redovno održavaju i pregledavaju svoje profile ne mogu izdržati više od par sati da ne provere notifikacije i poruke. Jeste li se ikad zapitali kako to Facebook utiče na vaše majčinstvo i da li biste bili bolja majka ukoliko biste izbrisali aplikaciju ove društvene mreže sa vašeg telefona?

Moramo priznati da su društvene mreže mladim majkama kojima se život svodi na brigu o bebi, menjanju pelena prestavljaju prozor u svet, način da budu u kontaktu sa odraslim ljudima, ali da ne zanemaruju sopstveno dete što i nije loša stvar. Loše je to što od svakodnevne kratke zanimacije, društvene mreže veoma lako mogu postati opsesija što nikako ne može biti dobro.

smartfon2

Ako preterujete sa postovanjem fotografija i statusa, komentarišete sve što objave vaši prijatelji i posebnu satisfakciju vam čine lajkovi i pozitivni komentari možda bi trebalo da zauvek izbrišete Facebook i ne osvrćete se.

Pristup društvenim mrežama uveliko su olakšali i pametni telefoni na koje možete skinuti aplikaciju za Facebook, Twitter, Instagram i koristiti ih u svim mogućim položajima i situacijama, dok hranite bebu, dok ležite u krevetu, kuvate ručak. Upravo ta olakšica vas veoma lako može dovesti do toga da na neki način postanete ovisni o društvenim mrežama i da zanemarujete sopstvenu decu.

Ako vam se više puta desi da vam dete nešto priča dok vi skrolujete po telefonu ili ne čujete bebu da plače jer ste se zamislili i udubili u neku prepisku, možda ste tu granicu već prešli i vreme je da nešto preduzmete.

Kao i kad je u pitanju bilo koji drugi problem, prvi korak ka “izlečenju” jeste priznanje samoj sebi da problem zaista postoji. Zapitajte se, šta bi se toliko drastično promenilo u vašem životu da izbrišete Facebook aplikaciju sa vašeg telefona ili ugasite profil? Da li bi vaš život izgubio na kvaliteti? Da li biste bili tužni, besposleni i ne biste znali kud sa rukama?

Odmah da vam kažemo, preživećete! Setite se života pre nego su u njega ušle društvene mreže, računari, tableti i pametni telefoni. Sećate li se kako ste zabavljali i trošili vreme pre nego ste napravili profil na Facebooku?

smartfon3

Na kraju krajeva ne treba da se izbrišete sa interneta u potpunosti i da prestanete koristiti računar, ali samo taj mali korak brisanja aplikacija sa telefona vaš život će učiniti zaista boljim. Bićete manje opterećeni lajkovima, komentarima i psotovima, bićete više fokusirani na svoju decu i njihove potrebe, a društvene mreže ćete obilaziti povremeno kad su svi klinci “namireni”, poslovi završeni, kad ste opušteni i imate slobodnog vremena. Ceo taj pristup u potpunosti će promeniti vaš pogled kako na virtuelni tako i na stvarni život i zaista će vas učiniti boljom majkom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar