Menu 

Jedna od najvažnijih životnih stavki jeste da svoj životni prostor namestimo da nam bude ugodan i opuštajući. Ako se ne osećamo ugodno u sopstvenom domu nećemo nigde. Evo na šta da obratite pažnju.

Razmeštaj u stanu može da vam zatvori prostor učini ga tamnim i teškim, poštujte ova 4 pravila i napravite od svog doma pravu malu oazu mira.

Uredjenje

Ravnoteža u prostoru

Stvari koje su nam oku privlačne su sitnice jarkih boja, neobičnih oblika i različitih tekstura. Dakle napravite ravnotežu između velikih stvari koje će biti neutralnih tonova sa sitnicama kojima ćete razbiti monotoniju.

Ako imate veliku garnituru u bež boji napravite kontrast i privucite pažnju crvenom foteljom ili otomanom.

Funkcionalnost

Gledajte da su vam prostorije funkcionalne, da se ne sudarate sa stvarima dok hodate po prostoriji. Obiđite tri puta oko kuhinjskog stola dok ne vidite da li se na svako mesto može sesti bez provlačenja i guranja.

Često ponavljana greška jeste stavljanje stvari uz zid čime automatski zatvarate prostor, a sredinu sobe ostavljate praznom što remeti ravnotežu.

Pazite da vam svi prozori i vrata budu slobodni da se otvaraju bez problema. Ovo prostoriju čini vizuelno većom i prozračnijom.

Nevidljivi zidovi

Napravite granicu između prostorija komadom nameštaja ili jednostavno praznim prostorom između, na primer trpezarije i dnevnog boravka, odvojite prostorije.

Ne dopustite da vam stan izgleda kao jedna prostorija sa nemarno nabacanim stvarima.

stan

Raznovrsnost i podudarnost

Nemojte spajati nespojive komade i ukrase u vašoj prostoriji. Visoku lampu upotpunite sa nekom visočijom biljkom, nikako ne sa malom sitnom biljčicom.

Ako kombinujete raznovrsne stvari sličnih oblika i veličina dobićete elegantnu i mirnu prostoriju bez konfuznih kombinacija koje će vam umarati oči.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar