Menu 

Ovo je jedna od najromantičnijih ideja na koje smo naišli. Ova svetiljka je napravljena od voštanog papira i presovanih biljki.

Ne može jednostavnije, a tako magično izgleda kada upalite sveću ili stavite malu sijalicu. Ovo je odlična ideja kada pripremate party na otvorenom ili želite da najdražoj osobi poklonite romantično veče. Ideju smo pronašli na sajtu OnceWed.

Potrebno vam je:

  • Voštani papir
  • Makaze
  • Štapići za suši (ili bilo kakvi drveni štapići)
  • Pegla
  • Lepak

Kada odaberete i uberete biljke, cveće koje želite da krasi vašu svetiljku, potrebno je da ga osušite kao da ga pripremate za herbarij. Samo ga stavite između korica knjige, pa preko knjige stavite nešto teško (druge knjige ili veliku staklenu posudicu) i ostavite nekoliko dana dok se ne osuše.

Izrežite 4 komada voštanog papira u obliku pravouganika dimenzija 12×24. Presavijte papir da dobijete kvadratić. Insertujte između stranica osušenu biljku. Pređite peglom, namještenom na srednju jačinu preko voštanog papira da slepite, spojite stranice. Tako ponovite sa svim pravougaonicima, a u svaki ne zaboravite staviti biljku (možete i izabrati različitu za svaku stranicu svetiljke).

svetiljka

Spojite stranice uz pomoć lepka i štapića. Zalepite štapiće i na ostale stranice kvadratića da bi svetiljka bila čvršća.

Sada vam samo ostaje da zapalite mirisnu sveću i stavite u sredinu svetiljke.

Pročitajte i kako se pravi .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar