Menu 

Imamo za vas jedan divni, nežni ukras kojim možete ukrasiti vaša ulazna vrata tokom praznika. Jeste da nije u pitanju, jelka, pahulja ili neki drugi praznični simbol, već srce nas je ostavio bez daha i morali smo ga podeliti sa vama.

Izađite iz okvira i ukrasite vaša vrata tokom praznika ukrasom koji na sebi nema pahulje, zvončiće, zelenu i crvenu boju. Ukrasite ih ukrasnim srcem napravljanim od vunice po uputstvima Michelemademe bloga.

Potreban materijal:

  • Dva tanka dugačka balona
  • Beli tečni lepak
  • Voda
  • Klupko vunice
  • Makaze
  • Igla
  • Ukrasna vrpca (proizvoljno)

Za početak dugačke balone naduvajte na istu ili približnu veličinu da vam ostanu tanki krajevi (ne duvajte do kraja).

Balone savijte tako da napravite oblik suze i lagano zavežite krajeve, pazite da vam baloni ne puknu.

Isecite vunicu na nekoliko niti od po 60-90 centimetara, a lepak uspite u jednu posudu i razredite ga sa malo vode u omeru 4:1.

srce1

Sad sledi zabavni deo, vunicu umočite u lepak, jednu po jednu nit, ocedite višek lepka pa niti omotajte oko svakog balona (kao na slici).

Vi u stvari pravite dve strane srca i pazite da tako oblikujete vunu koju obmotavate oko balona.

Ostavite balone da se osuše preko noći.

Sledećeg dana, probušite balone i krenite sa oblikovanjem vašeg srca.

srce2

Spojite donje krajeve, podrežite makazama tako da lepo ulegnu jedan u drugi pre nego zalepite, pa isto uradite i sa gornjim delom.

srce3

Oko srca stavite ukrasnu traku i stavite ga na odgovarajuće mesto u vašem domu, kraj prozora ilii na vrata tokom praznika.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Iako je sezona kiselog kupusa polako na zalasku nije zgoreg da vas još jednom podsetimo na sva lekovita svojstva ove sjajne namirnice koju slobodno moćemo nazvati tradicionalnom za naše prostore. Piši! Širi dalje!