Menu 

Ovaj jež od sira i badema je jednostavno previše divan da biste ga pojeli. Ili nije? Deci će se svakako svideti, a lako ga je napraviti.

Za “slanog ježa”, koji će biti interesantan dodatak svakoj zabavi, treba vam: paket topljenog sira u trokutićima, celi bademi i bademi narezani na listiće, krem sir, biber u zrnu i okrugli krekeri.

Stavite trokut sira na okrugli kreker. Zabodite kriškice badema na sir da bi ste stvorili ježeve bodlje (pokrivate samo 3/4 sira bademima, na ovaj način). Ukoliko se sir krene raspadati popravite ga sa malo krem sira da bi ostao u svom “trokutsatom” obliku. Sa malo krem sira napravite dvije tačkice koje bi trebale “glumiti” oči i nos. Dva bibera u zrnu stavite na mesto očiju, a jedan badem na mesto nosa. I to je to. Teško ćete naći mrzovoljka kojem se ovo neće svideti. (Pogledajte i kako da napravite Facebook keksiće).

jez1

jez2

 

Foto: sheknows.com

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ove tablete za tuširanje sa viksom su možda pogodnije za neko hladnije vreme, kada je sezona prehlada, ali ako patite od sezonskih alergija takođe mogu biti od pomoći. Piši! Širi dalje!