Menu 

Da, niste trebali, ali šta je tu je. Mamurluk vas je stigao, a čeka vas naporan dan? Probajte sa ovim jednostavnim starim, ali i novim, trikovima.

Kafa

Dvije šolje kafe popijte što hitnije. Kofein je vazokonstriktor, odnosno sužava natečene krvne sudove i tako smanjuje glavobolju. Ali, ne pretjerujte ni sa kafom, jer je ona, kao i alkohol, dijuretik, može izazvati dehidraciju.

Kudzu lijek za mamurluk

Reč je o biljki koja je poznata kao tradicionalni kineski lijek protiv trovanja alkoholom. Obično se koristi kao čaj za “jutro poslije”, kao lijek za mamurluk. Možete je nabaviti kao tinkturu u nekim radnjama gdje prodaju ljekovito bilje, ulja i tinkture.

Kako ih je teško naći, preporučujemo da ih preventivno nabavite putem nekih provjerenih online prodavnica.

Sok

Od sokova preporučuje se svježi cijeđeni sok grejpa, narandže ili paradajza. Oni sadrže fruktozu, koja ubrzava metabolizam i potpomaže izbacivanje alkohola.

“Anti mamurluk” banana šejk

Mliječni šejk od banana je posebno dobar da bi ste dobili potasijum i druge nutrijente izgubljene tokom noći alkoholisanja. Da bi ste izliječili mamurluk pomiješajte u blederu pola šolje mlijeka sa jednom bananom i 2 kašike meda i popijte.

Pileća supica

Kada vas je prošla mučnina, napravite sebi tanjirić tople pileće supice. Nadokanadićete izgubljenu so i potasijum.

(Mamurluk možete probati da izliječite i sa timijanom. Pročitajte više o njemu)

Kako ste vi preživjeli svoj dan mamurluka?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. loudvig

    Sve ovo gore napisano je laz. Jedini lijek za mamurluk je VRIJEME/TIME….

Napišite komentar