Menu 

Imate li problema sa bolovima u zglobovima koji su povezani sa osteoartritisom? Onda će vam saznanje da ih možete odagnati jednostavnim šetnjama verovatno izamamiti osmeh na lice.

Prema istraživanjima sprovedenim u Čikagu nakon svakih 1000 koraka koje napravite smanjuju se bolovi u kolenima, a ograničenost kretanja se smanjuje za čak 18 odsto. 1000 koraka je u proseku oko 800 metara šetnje, a što duže budete hodali bol će se sve više smanjivati.

Istraživači koji su učestvovali na ovom istraživanju kažu da hodanje jača mišiće koji štite zglobove i podstiče otpuštanje hemikalije u telu koja utiče na smanjenje bolova i na taj način čuva vaša kolena jakima i zdravima.
Kad se bolovi u zglobovima počnu javljati najlakše je ostati kući ispred televizora i ne ustajati iz omiljene fotelje. Ali, što ste više aktivni, bol u zglobovima je sve manji, a fizička funkcija sve veća.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-happy-elderly-senior-couple-walking-beach-healthcare-recreation-image38562596

Za razliku od reumatoidnog artritisa koji je autoimuni poremećaj u kome vaš sopstveni imuni sistem napada zglobove, osteoartritis obično nastaje usled povrede zglobova. Pored bolova, najčešći simptomi bolesnih zglobova su ukočenost, nestabilnost, smanjena mogućnost kretanja, uvećana kost oko zgloba, osetljivost zgloba na dodir…

Ako imate bilo koji od ovih simptoma trebalo bi da se javite svom lekaru.

Ako odlučite da bolove u zglobovima odagnate šetnjom veoma je važno da nabavite odgovarajuću opremu. Nabavite stabilne i kvalitetne cipele sa posebnim ulošcima. Isto tako pored šetanja bolove vammogu odagnati i mnogi prirodni preparati posebno oni na bazi kapsaicina kao što je ova krema o kojoj smo pisali u tekstu…

Tražite proizvode koji u sebi sadrže biljke poput vražje kandže, đumbira, kurkumin, omega 3 masne kiseline… Isprobavajte razne metode i preparate sve dok ne nađete ono što vama najviše odgovara, ali najvažnije je da ne dižete ruke i da prestanete biti aktivni.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar