Menu 

Jedan od najčešćih problema koji ljudi imaju kad su u pitanju bubrezi sigurno je kamenje koje se stvara unutar ovog organa. Evo nekoliko saveta kako da se rešite kamenja u bubregu prirodnim putem.

Kamenovi u bubregu su čvrste mase koje se prave unutar bubrega ili urinarnog trakta. Ponekad su toliko mali da nisu vidljivi golim okom, a ponekad su toliko veliki da mogu potpuno blokirati mokraćne puteve. Postoje četiri različite vrste bubrežnih kamenaca, a najčešći je onaj sačinjen od kalcijuma.

Prirodni načini da se rešite bubrežnih kamenaca

Pošto su kamenci nastali prirodnim putem postoje mnogi prirodni načini i da ih se rešite. Biljke kao što su bokvica, medunika, sarsparila i hajdučka trava su veoma efektne kad je u pitanju izbacivanje kamena iz bubrega, a pošto se koriste uglavnom u vidu čaja priprema je više nego jednostavna.

Diuretski čajevi

Čajevi od maslačka i kukuruzne svile su dva najbolja prirodna diuretika koja mogu potpomoći izbacivanje bubrežnog kamenca prirodnim putem. Napravite sami diuretski čaj. Pomešajte listove maslačka, kukuruznu svilu, semenke komorača, listove koprive i nekoliko stabljika zobi. Uzmite po pola kašike svake biljke, prelijte vrelom vodom i ostavite da stoji 20 minuta. Procedite čaj i pijte ga ujutro i naveče.

Divlje biljke u borbi protiv kamenaca

Zlatoštipka (eng. Goldenrod) je biljka koja raste na divljim neobrađenim površinama, a u Severnoj Americi veruju da je čudotvorna kad je u pitanju lečenje kamenaca u bubregu. Najdelotvornijom smatraju tinkturu napravljenu od ove biljke koju ako ne možete nabaviti u biljnim apotekama, probajte putem interneta.

Uzmite četvrtinu šolje korena šljunka, korena sleza, korena hortenzije, kapsule đumbira od 250 g i kapsule vitamina B6. Sve sastojke stavite u plastičnu ili staklenu posudu, prelijte vodom i ostavite da stoji. Nakon što su se biljke namočile prebacite ih u šerpicu na šporetu i kuvajte 20-ak minuta. U posebnoj posudi napravite čaj od jedne vezice peršuna, samo ga kratko prokuvajte u vodi i ostavite da se hladi. Pomešajte čajeve, dodajte im 20 kapi tinkture zlatoštipke i kašiku jestivog glicerina te pijte svakodnevno.

Možda vam se sve ovo čini komplikovano, možda vam sastojci izgledaju nemogući za pronaći, ali verujte nam na reč vredi se potruditi, a pošto imamo mogućnost kupovine preko interneta i nama su neki sastojci dostupniji nego što je to bilo pre.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar