Menu 

Ako mislite da vam za sreću i zdravlje treba puno truda, vremena i odricanja od užitaka koje najviše volite onda vam odmah kažemo da ste potpuno u krvu. Da biste bili srećniji i zdraviji nije vam potrebno više od 30 minuta.

Donosimo vam dokazane načine koji će učiniti da budete zdraviji i srećniji, i to sve za 30 minuta ili manje.

Redovno vežbajte. Razna istraživanja su potvrdila da čak i umerena svakodnevna vežba u trajanju ne više od 20-30 minuta snižava rizik od razvoja depresije. Opšte je poznato da individualci koji redovno vežbaju imaju bolje opšte zdravlje od onih koji vežbaju nešto ređe ili ne vežbaju uopšte. Ako redovno vežbate automatski vam se popravlja držanje, smanjuje se umor i povećava nivo energije. Bilo kakva vrsta vežbe dolazi u obzir, od šetanja, plivanja, trčanja, pa do tabata vežbica.

4419851632_2684122479_o (1)

Obezbedite si kvalitetan san.  Ako spavate dobro to znači da imate manje šanse da budete depresivni, ali i da obolite od raznih drugih stanja. U pojedinim slučajevima možete imati problema sa zaspivanjem jer ste pod stresom i razmišljate o svemu što vam se desilo taj dan. Ako imate problem da zaspite obavezno potražite alate koji će vam u tome pomoći. Mnogi ljudi slušaju zvuke talasa, padanja kiše ili šume.

Napravite SPA u svom domu. Nema ništa bolje od dana provedenog u nekom SPA centru gde se možete opuštati i gde će vas paziti i maziti. Ipak SPA centri su prilično skupi i ne mogu baš svi da ga priušte, ali kao zamenu možete sami sebi organizovati dan za opuštanje i ugađanje u svom domu. Oslobodite veče od svih obaveza i posvetite se sebi, priuštite si opuštajuću kupku, stavite masku na lice, slušajte omiljenu muziku, čitajte knjigu ili gledajte neku romantičnu komediju koja će vas opustiti i zabaviti.

11384739143_ba1c5d503e_z

U svoj raspored uvrstite dane za varanje. Uz posao i porodicu prilično je teško hraniti se i živeti zdravo i zato je važno da ponekad varate. U raspored uvrstite dan za varanje kada ćete uživati u svemu onome što si inače uskraćujete. Naravno nemojte preterivati, ali i nemojte ga preskakti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar