Menu 

Ljudska svest o zdravoj ishrani i zdravom životu se uveliko budi, a s tim svakako ide i briga o lepoti. Dobro zdravlje, zdrava i dobro izbalansirana ishrana se ocrtava na vašoj koži i suprotno.

Evo liste koje su to namirnice loše za zdravlje kože i zašto bi ih trebali izbegavati.

Hrana koja remeti balans vode u organizmu

Dobra hidriranost je veoma bitna za zdravlje i lepotu kože. Dehidracija ili nedovoljna hidriranost mogu izazvati suvu kožu, bore pa čak i akne koje nastaju kao spoj suve kože i mrtvih  ćelija kože.

Višak soli

Unos puno soli u organizam može proizvesti nakupljanje viška tekućine u organizmu pa koža izgleda natečeno i umorno. Izbegavajte slane grickalice i jako posoljenu hranu, solite samo da malo začinite jelo.

Višak kofeina

Kofein je poznat kao stimulans koji povećava proizvodnju kortizola u organizmu i ubrzava proces starenja tako što istanjuje kožu. Kofein je i diuretik pa preveliki unosi mogu izazvati dehidraciju. Pripazite sa količinama kafe, čaja i čokolade koje unosite tokom dana.

Alkohol

Alkohol dovodi do dehidracije i vazodilatacije, proširenja malih arterija, što dovodi do opuštanja mišićnog tkiva, a u kombinaciji sa dehidracijom doprinosi nastanku akutne psorijaze.

Namirnice visokog glikemijskog indeksa

Ova hrana je krivac za velike oscilacije šećera u krvi što dovodi do viška lučenja insulina i androgena, što za posledicu ima podelu ćelija kože i spajanje sa mrtvim stanicama i tako dobijemo akne. Uopšte smanjite unos šećera u organizam ako imate problema sa kožom čak i ako je u pitanju med.

Gazirana pića su noćna mora za zdravlje kože, sve loše supstance kriju se upravo tamo. Precrtajte ih!

Prerađevine poput konzervisane hrane, mesne prerađevine i slatkiši su prepuni aditiva koji nikako ne laskaju našoj koži.

Hrana koja povećava proizvodnju  slobodnih radikala

Slobodni radikali uništavaju prirodni kolagen i elastin, vlakna koja podržavaju našu kožu, čine je elastičnom i zategnutom. Oni isto tako mogu da naruše DNA strukturu.

Crveno meso

Preterano velika konzumacija crvenog mesa posebno onih masnijih delova može dovesti do upalnih procesa u koži. Zasićene masti oslobađaju višak slobodnih radikala koji nadjačavaju antioksidante .

Intenzivne dijete

Nagli gubitak kilograma kao posledica strogih dijeta može da utiče na kožu. Ove intenzivne dijete mogu dramatično da poremete nivo šećera u krvi tako da su akne veoma čest slučaj kod, na primer, onih koji imaju problema sa anoreksijom i bulimijom.

Radije izaberite neku dugotrajniju dijetu da gubite po manje kilograma duži period da sačuvate vaše zdravlje i lepotu kože.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Great Aleko Spell Temple

    PEOPLE AROUND THE WORLD GET BLESSED AFTER CONTACTING ME BE WISE WITH YOUR DECISIONS
    I Am Gloria Cordonna from Atlanta ,My husband and I have been married for about 7 yrs now. We were happily married with two kids, a boy and a girl. 3 months ago, I started to notice some strange behavior from him and a few weeks later I found out that my husband is seeing someone. He started coming home late from work, he hardly care about me or the kids anymore, Sometimes he goes out and doesn’t even come back home for about 2-3 days. I did all I could to rectify this problem but all to no avail. I became very worried and needed help. As I was browsing through the Feacebook one day, I came across a comment that suggested that ALEKO THE GREAT can help solve marital problems, restore broken relationships and so on. So, I felt I should give him a try. I contacted him and he did a spell for me. Three days later, my husband came to me and apologized for the wrongs he did and promise never to do it again. Ever since then, everything has returned back to normal. I and my family are living together happily again.. All thanks to ALEKO THE GREAT . If you need a spell caster that can cast a spell that truly works, I suggest you contact him. He will not disappoint you. This is his E-mail: [email protected]

Napišite komentar

Zdravlje

Radite li više od 10 sati dnevno? Imate li potrebu da stalno nešto radite? Da li vam je teško da se opustite, zabavite i zaboravite na posao? Ako ste na sva pitanja odgovorili...