Menu 

Pijenje dovoljno vode u toku dana donosi nam brojne dobrobiti po naše zdravlje. Čuva nas zdravima, dovoljno hidriranima  i pomaže nam da sprečimo nastanak akni. Saznajte šta za naše zdravlje znači čaša vode pre spavanja.

Voda sadrži mnoge vredne minerale i nutrijente koji su našem organizmu potrebni da bi normalno funkcionisao. Pijenje vode pre spavanja je jedan od najboljih načina da pomognemo telu da sačuva sva lekovita svojstva iz vode koji nam pomažu da budemo zdravi i snažni.

Hidratacija

Čašom vode pre spavanja nadomešćujete svu tečnost izgubljenu tokom dana. Obzirom da je naše telo većinom sastavljeno od vode dovoljna hidriranost je od velike važnosti. Pošto nam dok spavamo nije potrebno mnogo unosa tečnosti, čaša vode pre spavanja će nivo tečnosti u organizmu držati na zadovoljavajućem nivou sve do jutra.

Sagorevanje kalorija

Voda je prirodno sredstvo za sagorevanje kalorija i sigurno ste čuli da pijuckanje hladne vode tokom dana potpomaže gubitak kilograma. Ipak ovo nije delotvorno baš kod svih ljudi. Kad pijete veoma hladnu vodu potrebno vam je dvostruko više vremena da biste se zagrejali, ubrzali metabolizam i sagorevanje kalorija. Ako popijete vodu pre spavanja vaše telo će puno više truditi da se zagreje i ubrza metabolizam, a pošto tokom noći ne unosimo dodatne kalorije sagorevaće one koje već u organizmu postoje.

Bolji san

Kada pijemo vodu, mi na prirodan način balansiramo sa vitaminima, mineralima i nutrijentima u organizmu što svim našim funkcijama pomaže da ispravno rade. Ako pijete vodu pre odlaska u krevet vaši hormoni, nivo energije, mišići i zglobovi dolaze u ravnotežu. To nam pomaže da se opustimo a ujutro se osećamo odmorno i podmlađeno. Za vreme sna voda ima vremena da dospe u sve delove vašeg tela.

voda2

Detoksikacija

Jedna od najboljih beneficija vode je svakako to što je ona prirodni čistač našeg organizma. Telo je tokom dana izloženo mnogim toksičnim materijama, što kroz hranu, okruženje i mnogo drugih elemenata. Ako redovno čistimo naš organizam pomažemo mu da bolje funkcioniše. Ako popijete samo jednu čašu vode pre spavanje ubrzaćete prirodni proces detoksikacije, a od toga koristi će imati vaš probavni sistem, mišići, pa čak i koža. Osećaćete se bolje, brže ćete gubiti kilograme i imaćete više energije tokom dana.

Kad je najbolje vreme da pijete vodu?

 • 2 čaše vode po buđenju potpomaže dobru aktivnost unutrašnjih organa.
 • Čaša vode, 30 minuta pre jela pomaže bolju probavu.
 • Čaša vode pre kupanja potpomaže snižavanje krvnog pritiska
 • Čaša vode pred spavanje (pored svega navedenog) snižava rizik od srčanog i moždanog udara.
Piši!
Širi dalje!
6 komentara
 1. valentina

  preporucljivo je piti dve do tri case mlake vode na taste po buđenju,zajista je jako zdravo,to znaci detoksikacije organizma,ciscenje zeluca od sakupljene sluzi u toku noci i plus toga pojacava rad filtera ljudskog organizma-jetra pluca zuci bubrega….

 2. Marina Marjanov

  Ja vodu slabo pijem

 3. Dragana Mijailovic

  Pijem kada mi se pije, osecam potrebu za vodom i to mi je vodilja…valda signal iz mog tela najbolje kaze …

 4. Stojadinovic Seky

  2 litre skoro svaki dan

 5. Emina Durmic

  ovo je taćno i ja pijem vodu prije spavanja i moja unuka.

 6. Jasna Nikolić

  pijem skoro dva litra dnevno

Napišite komentar

Zdravlje

Leto je zaista omiljno godišnje doba većine nas, ali ono sa sobom nosi i mnoštvo manjih i većih opasnosti. Zato budite spremni i napravite svoj pribor za prvu pomoć leti. Piši! Širi...