Menu 

Iako vam se možda čini da ispijanja kafa sa drugaricama ne nose višak kalorija, istina je potpuno suprotna. Otkrivamo vam gde se nalaze skrivene kalorije u kafićima.

Ispijanje kafa sa drugaricama, većini žena predstavlja veliki užitak. U većini slučajeva smo mišljenja da nam naša duga druženja uz šoljicu omiljenog napitka štede novac za psihologe i psihijatre. Loša strana ovih sastanaka jesu skrivene kalorije koje se podmuklo kriju. Evo nekoliko načina kako da izbegnete nepotrebne kalorije.

Lisnata testa, krofne, mafini i ostale slatkiše koje uglavnom jedemo uz prvu jutarnju kafu doživljavajte kao poslasticu i nagradu, ne kao doručak, jer gori izbor za doručak nećete moći napraviti. Pored toga što su veoma kalorična ova jela će vam omogućiti kratko zadovoljstvo uzrokovano  šećerom i za manje od sat vremena bićete ponovo gladni. Ako već morate jesti u hodu, kupite pecivo od celovitih zrna žitarica.

pecivo

Budite veoma oprezni kad naručujete kafu, jer razni dodaci i prelivi na omiljenom napitku mogu biti gori u kalorijskom smislu od parčeta torte, a pojedini sadrže dovoljno šećera i masti za jedan obilniji obrok. Zaboravite na šlag, razne kafe sa čokoladom i vanilom, držite se proverene crne kafe sa malo mleka, a ako možete birati tražite ono sa manjim procentom masnoće.

Jeste li čuli za biskote, talijanske kekse koji su dva puta pečeni? Ako ih ima u vašim lokalnim pekarama ili kafićima, obavezno ih naručite uz kafu, jer zbog jedinstvenog načina pripreme pojedini sadrže samo 110 kalorija i 5 grama masti po parčetu, još bolje ako parče podelite sa vašom prijateljicom.

Kad su u pitanju slatka testa, uvek birajte verziju sa manje masnoće, danas je izbor dosta veliki i u vašoj pekari ili kafiću uvek pitajte da li imaju „low fat“ program. Ako ne možete popiti običnu crnu kafu bez dodatka šlaga, eksperimentišite. Recite konobaru da vam kafu začini sa malo veoma zdravog i ukusnog cimeta i sasvim malo mleka. Sigurni smo da ćete na ovaj način doživeti vašu jutarnju kafu na potpuno drugačiji način.

Mi vam ipak savetujemo da se doručku posvetite svako jutro kod kuće i sebi pripremite nešto zdravo što će vas zasititi, doneti vam proteine i energiju, nekoliko ideja potražite u člancima : “Spremite povrće za doručak – 3 sjajna recepta”, “Korpice od šunke punjene jajima” i “Najzdraviji hranjivi predlozi za doručak”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Sve žene koje se suočavaju sa ovom strašnom bolešću u jednom trenutku čeka velika odluka, a to je da li se odlučiti na mastektomiju ili lumpektomiju sa zračenjem. Najnovija istraživanja kažu da se mastektomija...