Menu 

O lekovitim svojstvima aktivnog uglja se govori već dugi niz godina, a odnedavno se koristi i u svrhu izbeljivanja zuba.

Moramo priznati da nam izbeljivanje zuba nečim što je crnje od noći ne zvuči baš najidealnije, ali mnogi koji su probali kažu da zaista deluje. Ako želite probati ovaj način izbeljivanja zuba mi ćemo vas pobliže upoznati sa samom metodom.

Zašto izbeljivanje aktivnim ugljem?

Male granule aktivnog uglja su veoma porozne i efektne kad je u pitanju izvlačenje određenih minerala na površinu. Uz pomoć aktivnog uglja možemo izvući iz zuba tanine koji se nalaze u kafi i crvenom vinu što znači da ćemo izbeliti mrlje koje su nam te namirnice uzrokovale. Za razliku od izbeljivača zuba na bazi peroksida, aktivni ugalj uklanja samo površinske mrlje tako da neće imati nikakvog efekta ako je u pitanju diskoloracija zuba.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-young-woman-brushing-teeth-studio-image14457206

Ako želite probati na ovaj način da izbeliti zube, metoda je više nego jednostavna. Prvo kupite kapsule sa aktivnim ugljem koje možete bez problema nabaviti u svim apotekama, zatim ih otvorite i ugalj pomešajte sa nekoliko kapi vode. Četkicu za zube umočite u dobijenu smesu i nanesite je na zube te ostavite minut-dva da stoji na zubima.

Pošto je ugalj abrazivan nipošto nemojte četkati jer bi na taj način mogli ošetetiti caklinu i desni. Stručnjaci napominju da ovaj metod ne bi trebalo isprobavati ukoliko ste nekoliko sati ranije koristili neke lekove.

Rezultati

Biće vam potrebno malo više vremena da isperete sav ugalj sa zuba, a rezultat  možda neće biti očaravajući. Sigurno ćete primetiti kao se nijansa nije preterano promenila, ali će prostori između zuba biti vidno čistiji i svetliji.

Ako se odlučite da isprobate ovu metodu imajte na umu da ćete sve zaprljati i neka vam ubrusi budu pri ruci.

Članak
Naslov
Izbeljivanje zuba aktivnim ugljem?
Opis
O lekovitim svojstvima aktivnog uglja se govori već dugi niz godina, a odnedavno se koristi i u svrhu izbeljivanja zuba.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Iako je sezona kiselog kupusa polako na zalasku nije zgoreg da vas još jednom podsetimo na sva lekovita svojstva ove sjajne namirnice koju slobodno moćemo nazvati tradicionalnom za naše prostore. Piši! Širi dalje!