Menu 

Trenutno postoji zaista veliki proj dijetalnih programa, od onih koji su izmislili nutricionisti preko onh koji se baziraju na primalnom načinu života pa sve do onih koje su osmislile neke poznate ličnosti, a naučnici tvrde da se budućnost dijeta krije u DNK pomoću koga bi se za svaku osobu osmislila sasvim posebna dijeta prilagođena organizmu.

Lekarka Molly Bray čija je uža specijalnost genetika tvrdi da će ljudi za otprilike pet godina pomoću genetike , ponašanja i ostalih sofisticiranih podataka stvarati individualne programe mršavljenja prilagođene samo jednoj osobi koja će smao njoj odgovarati. Ona takošđe tvrdi da su dijete sjajne za skidanje kilograma u kratkom roku, ali dugoročno gledano statistike su prilično poražavajuće. Lekari na neki način još uvek ne razumeju kako i zbog čega nastaje gojenje, da li je to povezano sa bilogijom i bihevioralnošću.

4169150517_a01a84bc61_z

Kako bi to sve funkcionisalo? Vršilo bi se testiranje pljuvačke i na osnovu tih rezultata bi se skupljale informacije o okruženju i navikama osobe. Pomoću posebnog kompjuterskoh programa bi se nakon toga izrađivao poseban program da bi se dostigla ciljana težina.

Trenutno već postoje kompanije koje nude posebne dijete i programe vežbanja prema analizi DNK, ali te  dijete nisu dovoljno precizne i potrebno se više posvetiti istraživanju da bi se dobii najbolji mogući rezultati koji bi bili dugoročni.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar