Menu 

Jeste li znali da postoji brašno od žitarice kinoe? Ma koliko bilo zdravo mnogi tvrde da je veoma čudnog ukusa, teksture i veoma komplikovano za rad. Ako želite, pokušajte napraviti sami brašno od kinoe.

Na blogu Wholelifestyle, Halle je podelila svoja iskustva sa brašnom od kinoe koje ju je poprilično razočaralo pa je odlučila da uzme stvar u svoje ruke i napravi ga sama, a ostala je više nego iznenađena kad je otkrila koliko je jednostavno.

Sve što vam je potrebno jesu zrna kinoe i snažan multipraktik, a ako ga nemate mlinac za kafu će sasvim dobro poslužiti.

Jednostavno meljite kinou dok se ne pretvori u brašno i za tren oka dobili ste više nego zdravu zamenu za pšenično brašno.

brasno2

A da bi brašno od kinoe dobilo jednaku teksturu i upijajuća svojstva običnog brašna  propržite ga u rerni na sledeći način.

450 g kinoe sameljite u mlincu za kafu, dobijeno brašno rasporedite na pleh za pečenje u tankom sloju i pecite ga (sušite) na 100C 2,5-3 sata. Pre upotrebe ostavite brašno da se u potpunosti ohladi.

Recept
Ime Recepta
Napravite sami brašno od kinoe
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 20 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Danas vam donosimo recept za zaista poseban desert. Ova slatka pizza je prelivena sa maskarpone miksom, mekanim breskvama, grožđicama, kokosom, … Ma, čitavo bogatstvo ukusa.