Menu 

Klinci obožavaju piletinu, posebno belo meso i nikako ga ne možete zaobići kad je u pitanju roštilj. Evo i nekoliko saveta kako da bude sočno i mekano „kao duša“.

Pored ćevapa i pljeskavica, piletina sigurno spada u sam vrh popularnosti kad su u pitanju roštilji, a najviše glasova sigurno joj dodeljuju deca. Piletina kao meso nije preterano kompilovano za kuvanje, ali najveći problem nam pravi belo meso koje na roštilju obično bude poprilično suvo.

Jedno od najboljih rešenja za ovaj problem jeste mariniranje, i to duže vreme.

Za početak, pileća prsa očistite od žilica i malih masnih delova, a za tim ih zarežite po celoj dužini, plitkim rezovima, da bi se marinada što bolje upila u meso.

 

Osnova za svaku marinadu kad su u pitanju pileća prsa trebalo bi da bude :

Maslinovo ulje

Kiselina (sirće, balzamično sirće, sok limuna)

Začini (so, biber, peršun, đumbir, korijander, bosiljak…)

piletina sa roštilja

Kombinaciju ukusa i začina vama prepuštamo, bitno je da stavite ulje i sirće u omeru 2:1. Ulje će meso učiniti sočnim dok će ga kiselina iz voća ili sirćeta omekšati.

Kad ste napravili vašu marinadu, stavite meso u kesice za zamrzivač, zalijte ih marinadom, dobro zatvorite i ostavite u frižideru od 6-8 sati.

Pileća prsa pecite na dobro zagrejanom roštilju 10-ak minuta ili manje u zavisnosti od debljine mesa. Za vreme pečenja piletinu obavezno premazujte marinadom.

Sigurni smo da će se ovako pripremljena piletina topiti u ustima. Neka vam je u slast!

A jeste li ikad pokušali na roštilju peći celo pile? O tome pišemo sutra, donosimo fotografije i uputstva za tranžiranje. Ostanite uz LifePress magazin.

Recept
Ime Recepta
Roštiljajte sa nama: Piletina sa roštilja „kao duša“
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 15 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Dragan Vidanovic

    =D

Napišite komentar