Menu 

Ako mislite da aluminijumsku foliju možete koristiti isključivo u pripremi i čuvanju hrane onda ne možete biti više u krivu. Mi vam otkrivamo fenomanelane trikove koji će vam zaista biti od pomoći u domaćinstvu.

Kako da koristite foliju na nove načine pronašli smo na sjsjnom Reynoldskitchens blogu i moramo priznati da za mnoge od ovih načina zaista nismo čuli. A, vi?

Žičica za pranje suđa. Ako nemate žicu za pranje suđa, a morate oprati vatrostalnu posudu u kojoj ste pekli musaku ili lazanje pomoći će vam folija. Jednostavno otkinite malo veći komad folije, zgužvajte ga tako da dobijete lopticu i koristite kao običnu žičicu za pranje suđa.

sunđer

Okvir za fotografije. Da biste obnovili i posebnim učinili stari ram za fotografije iskoristite foliju. Jednostavno premažite lepkom ceo drveni okvir pa preko zalepite foliju, ostavite da se osuši i obojite. Ne zamarajte se ako se folija naborala tokom lepljenja, to je poželjno jer će vašem okviru dati poseban rustični izgled.

okvir

Oštrač za makaze. Da biste brzo i lako naoštrili makaze, složite komad folije u četiri sloja i jednostavno nekoliko puta presecite makazama. Oštrice će se naoštriti za tili čas.

oštrenje

Pakovanje ostataka. Ostatke hrane koje mislite zamrznuti odmah zapakujte u foliju pa stavite u plastičnu kesicu. To će vam olakšati ponovnu upotrebu jer ćete jednostavno iz kesice izvaditi paketić u foliji i direktno staviti u rernu ili mikrotalasnu.

 

zamrzavanje

Levak. Ako u kući nemate levak za sipanje, a preko vam je potreban, napravite jedan od aluminijumske folije. Presavijte foliju i jednostavno napravite fišek sa otvorom na dnu i stavite u flašu. Jednostavno i praktično.

levak

Presa za sendviče. Ako volite presovane sendviče, a nemate presu napravite malu improvizaciju pomoću folije. Jednostavno, zamotajte sendvič u foliju, zatim ga stavite na pleh za pečenje pa odozgo stavite ciglu koju ste takođe umotali u foliju i sve stavite na pečenje nekoliko minuta dok vaš sendvič ne postane hrskav i dok se sir ne rastopi.

presa

Jeste li već koristili foliju na neki od ovih načina?

Sviđa nam se
Autor
Fenomenalni trikovi sa aluminijumskom folijom
Datum
Ime
Kako iskoristiti foliju
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar