Menu 

Ako obožavate dan započeti sa zdravim voćnim smoothijem bio bi red da vam ukažemo na moguće greške koje možda radite u pripremi ovog zdravog napitka. Evo na šta treba da obratite pažnju.

Iako možda mislite da se kod pripreme smoothija ne može pogrešiti, varate se jer postoji mnogo sitnica na koje treba da pazite. Donosimo vam savete pomoću kojih će vaš smoothie uvek biti pravilno pripremljen, koji će vam uštedeti vreme kod pripreme, ali i kod pospremanja.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Koristite veliki blender. Ovo će vam uštedeti mnogo vremena kad je u pitanju priprema i pranje. Umesto da smoothie napravite u velikom blenderu pa ga kasnije sipate u čašu jednostavnije vam je da sve sastojke stavite u veću čašu i jednostavno ih sameljete štapnim mikserom koji ćete jednostavno oprati pod mlazom vode.

Koristite samo voće. Ako u vaš smoothie dodate i sveže povrće učinićete ga mnogo zdravijim, a ukus sigurno nećete upropastiti. Slobodno sa voćem pomešajte šaku svežih listova spanaća, krastavac ili celer.

Ne pravite smoothie svako jutro jer nemate vremena. Napravite veće količine ovog zdravog napitka, sipajte ih u kalupe za mafine koje ste obložili papirnim korpicama i jednostavno zamrznite tako da nećete imati opravdanje zbog čega ovoga jutra niste popili vaš smoothie.

Koristite sveže voće. Kad je u pitanju ova vrsta napitka zamrznuto voće je uvek bolji izbor od svežeg. Ako nemate zamrznuto voće u blender prvo sipajte kockice leda pa tek onda voće.

Ne mešate voće sa ostalim proizvodima. Smoothie će biti daleko hranjiviji i više zasitan ako voće pomešate sa malo jogurta ili stavite kašiku kikiriki putera.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gubite vreme na pripremu namirnica. Nedeljom napravite porcije voća za celu sedmicu. Podelite porcije u plastične kese i stavite u zamrzivač. Na taj način ćete svako jutro imati pripremljeno voće koje samo treba da izmiksate.

Pogrešno perete blender. Blender nije potrebno rastavljati da biste ga oprali. Sipajte u blender malo vode i deterdženta za suđe, uključite ga da spadne sva prljavština, isperite sapunicu i to je to.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar