Menu 

Nar je veoma zdrava namirnica koja je trenutno na vrhuncu sezone i trebalo bi da je što češće koristite. Ako ne znate kako da ukomponujete nar u svoju svakodnevnu ishranu mi imamo nekoliko veoma interesantnih ideja.

Nar možete koristiti kao svežu salatu i kao dodatak kus-kusu. Obavezno isprobajte ove zanimljive načine koje smo za vas pronašli.

Kako jesti nar?

Nar je nav vrhuncu sezone od rane jeseni pa sve do kasne zime. Vašem tanjiru doneće divnu šarenu notu i poboljšaće ukus. Kako da na najlakši način izvadite semenke iz nara pogledajte u priloženom videu.

Ako vam se ne sviđa ova tehnika onda nar jednostavno presecite na pola, horizontalno, presečeni deo stavite na dlan, raširenih prstiju i sa drvenom varjačom lagano udarajte po gornjoj strani nara dok sv semenke ne ispadnu.

Ideje kako da koristite nar

http://www.dreamstime.com/stock-photo-healthy-salad-quinoa-feta-cheese-pomegranate-seeds-image35109090

Kus-kus i nar. Pošto je veoma bogat zdravim mastima trebalo bi što češće da ga jedete, a pored zdravih masti dobićete i proteine. Sledeći put kad budete pripremali kus-kus, dodajte mu semenke svežeg nara i naseckane pistaće te poslužite kao prilog piletini, kao hladno predjelo ili salatu. Kus -kus možete začiniti samo limunovim sokom, sveže naseckanim peršunom, mentom, maslinovim uljem i semenkama nara.

Bulgur sa narom. Uz jagnjeće kotlete obogaćene začinskim biljem savršeno će pasati bulgur pšenica u koju ste dodali smenke nara.

Začinjena riža. Pripremate ribu ili piletinu i ne pada vam na pamet ništa pametno za prilog? Napravite divlju ili običnu rižu, skuvajte je na standardni način i obogatite neobičnim začinima. Dodajte malo cimeta, šafrana i naravno semenke nara.

Salata od komorača, feta sira i nara. Jednostavno, komorač nasecite na tanke kriške, napravite svoj omiljeni dresing za salate (maslinovo ulje, limunov sok, začini) prelijte preko komorača, dodajte izmrvljeni feta sir i semenke nara i dobili ste fenomenalnu salatu.

Sviđa nam se
Autor
Pet načina kako da iskoristite nar
Datum
Ime
Čišćenje i upotreba nara
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar