Menu 

Šta kažete na jedan ukusni frape i zdravi domaći puding? U kremastoj kombinaciji? Sa novim ukusima? Da se bacimo na posao.

Pored kokosa, koji ovom kafe frapeu daje poseban ukus, dodaćemo i chia semenke, koje možete nabaviti u bio šopovima. Naravno, možete koristiti i zdrave smeneke lana.

O chia semenkama se mnogo govori u poslednje vreme, jer spadaju u zdravu hranu sa mnoštvom dobrih masti i omega 3 masnim kiselinama. Imaju i mnoštvo antioksidanata, zdravih vlakana i aminokiselina. Kada se potope u vodu, posle 20-tak minuta dobijete želatinastu smesu.

Od ovih sastojaka, koje ćemo vam navesti, možete napraviti frape ili puding. Mi ćemo vam navesti oba recepta.

Puding

frape i pudingZa puding vam treba: 1 šolja kokosovog mleka, 3 kašike chia semena (ili lanenih), 1 kašika kakao praha, 1 veća kašika kokosovog brašna, 1/2-1 kašike instant espreso kafe u prahu, 1 kašika ekstrakta vanile i malo meda da zasladite puding.

Sve sastojke ubacite u blender i miksate sve dok ne dobijete gustu smesu – oko minut-dva. Dodajte meda po želji. Puding sipajte u kalupe i stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći.

Frape

Recept za ukusni frape se ne razlikuje mnogo. Od sastojaka vam treba: 1 šolja kokosovog mleka, pola šolje leda, 3 kašike chia semena (ili lanenih), 1 kašika kakao praha, 1 veća kašika kokosovog brašna, 1/2-1 kašike instant espreso kafe u prahu, 1 kašika ekstrakta vanile i malo meda. Sve izmiksajte dobro, sipajte u čaše i služite odmah.

Ukoliko niste ljubitelj kafe, možete je izostaviti i ukus će i dalje biti divan. Da biste obogatili ukus dodajte malo narendane čokolade.

Uživajte!

Foto: Fortheloveofleaves.blogspot.com

Recept
Ime Recepta
Savršeni frape i puding
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 32 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar