Menu 

Proleće nam je na pragu, čvrsto verujemo da ispraćamo poslednje trzaje zime, a s prolećem dolaze i brige oko nakupljenih kilograma, pripreme za leto…

Evo spiska super prolećnih namirnica za podizanje raspoloženja, energije i metabolizma.

Orasi su veoma zdravo voće bogato triptofanom i amino kiselinama koje su nam veoma bitne za podizanje serotonina u krvi. Španski istraživači su otkrili da su redovni konzumenti orasa mnogo veseliji od onih koji to nisu.

Mnogo energije i volje biće vam potrebno za nove dijete i vežbanje zato navalite na orase.

Šparoge su jedan od najboljih prirodnih izvora folne kiseline i B vitamina, a još malo im počinje sezona.

Mladi beli luk sadrži supstancu zvanu alicin, ona je zaslužna za intenzivan miris belog luka, ali isto tako može da vas odvrati od prejedanja, konzumiranje mladog belog luka izaziva osećaj sitosti, pa vam može biti veoma dobar saveznik pri mršavljenju.

Mahunarke su kažu nutricionisti sjajne ukoliko želite oslabiti, obzirom da vaše telo mora naporno da radi da bi došlo do vlakana unutar pasulja, što znači da trošite energiju dok varite. S druge strane veoma su bogati proteinima i sjajna zamena za meso.

Mladi spanaćje pun gvožđa, jedite ga što više u proleće, posebno ako ne jedete crveno meso, najbolje bi bilo da ga jedete u sirovom obliku.

Ako ste se ulenili za vreme zime, artičoke su sjajne da vam podignu nivo energije, one su prepune magnezijumom i mineralima koji podstiču više od 300 biohemijskih procesa u vašem organizmu.

Jeste li znali da je losos osim što je bogat omega 3 masnim kiselinama štiti kožu od UV zračenja i čini je svilenkasto glatkom, jer sadrži prirodni kolagen, takođe zbog omega 3 kiselina dodatno hidratizuje kožu i sprečava nastanak akni.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar