Menu 

Joga može biti od velike koristi za naše zdravlje, a danas vam donosimo najbolje poze za poboljšanje plodnosti.

Ako u skorije vreme planirate trudnoću, trebalo bi da upražnjavate joga položaje koji pospešuju protok krvi prema reproduktivnim organima. Fizička aktivnost je od velike važnosti za plodnost, ali ako su vežbe previše naporne ili intenzivne mogu poremetiti ovulaciju i zato je joga pravo rešenje.

1. Noge uza zid (viparita karani)

Urolajte peškir ili prostirku i postavite ga na 5-6 centimetara od zida. Lezite na leđa, tako da vam stražnjica bude na urolanoj prostirci, a noge pružite uz zid. Ruke treba da budu raširene, a dlanovi okrenuti prema gore. Noge treba da budu ravne, stalno na zidu. Lagano dišite na nos. U ovoj pozi možete ostati dokle vam je god ugodno od pet do 15 minuta.

Ležaljka (supta baddha konasana)

pinterest.com

pinterest.com

Sa izdahom lezite na leđa, oslanjaući se na ruke, ispod vrata stavite urolani peškir, po potrebi. Sa sledećim uzdahom otvorite kolena u stranu tako da vam se stopala spoje u sredini. Ruke stavite sa strane, lagano raširene, dlanovi su okrenuti prema gore. Ako ste početnik u ovoj pozi ostanite jedan minut, pa kasnije produžavajte vreme. Kad želite ustati iz ove poze skupite noge pa se prebacite na jednu stranu i lagano ustanite.

Lagana poza (sukhasana)

Jednostavno sedite na prostirku i sednite u turski sed, stim da ako možete oba stopala stavite s gorenje strane bedara, ne ispod. Dlanove za početak odmarajte na kolenima i fokusirajte se na disanje. Nemojte se naginjati napred i nazad, kičma treba da bude ravna. Dišite, opuštajte se i sedite dok vam je ugodno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar